Crònica del CC Peus Quets de Sueca: Som-hi…del Montgó al caqui!

Crònica del CC Peus Quets de Sueca: Som-hi…del Montgó al caqui!

Arxivada feliçment a la memòria la XXXIª Volta a Peu a Sueca, fet el balanç, positiu, de resultats i analitzats els punt millorables que son ben pocs, així doncs les nostres temporades anant de Setembre a Setembre, estem a punt a Peus Quets de tancar el nostre “any natural” esportivament parlant. Mentrestant seguim corrent, quina altra cosa podríem fer?

La sortida anual del Club és enguany al Cross del Baix Montgó, el dissabte. Aquesta edició té sols 10,9K i uneix la Plaça de la Constitució de Xàbia i la Plaça del Riu Rau a Jesús Pobre. Durant la seua història, la cursa ha canviat força vegades de distància, d’ eixida, de recorregut… però mai de duresa! La XXVIª edició del Cross del Baix Montgó és igual que sempre en això: entre dureta i dura, i tota cap amunt, doncs mou de la costanera Xàbia, endinsant-se per la falda del Montgó terres amunt cap al Tossalet dels Tres Molins de Jesús Pobre.

Aquest any, poc més de 300 corredors i corredores inauguren la celebració de les Festes del Cabrerot. Peus Quets hi desplaça trenta-quatre Peuets i Peuetes en autocar. De tots ells sols corren dotze. Els altres caminaran des del quilòmetre 4 fins meta. Son els senderistes, els lesionats i els que no acaben de trobar la forma física suficient per plantar cara a la prova.

La prova, ja vos ho dic jo, és fa molt ruda en eixir de Xàbia, amb un gran percentatge de senda i pista, alguns trams de grossa pedra i mal xafar. El continu desnivell que pica sempre amunt i el perill en la petjada és veu sovint alleujat i suavitzat per un recorregut de preciosa fotografia, sempre verd de fenoll als marges, d’ oliveres, fins i tot una de mil·lenària, garrofers i vinya als cultius i per tela de fons la allargada i daurada mola del Montgó a la llum del ocàs!

Manu Lena acompanya a Fredi Llinares, i trauen un bon temps malgrat els 200m de desnivell positiu: 56’06”. Luis Gimenez i Elo Nadal, pràcticament parells entren en 1h00’06” i 1h00’58”, i Sari fa 1h02’07”. Mila Sifre i Juan Franco, prou junts també, 1h07’20” i 1h08’04”. Mila arriba 4ª a 34 segons de la tercera… A l’ altra serà! M. José Sanz, Inma Ortells i Pilar Ferrús arriben al Riu Rau entre 1h10 i 1h12. Pepa Baldoví i Maribel Soriano que fa progressos notables demostren una determinació exemplar acabant la distancia en 1h19´.

Ja som tots a meta, corredors i caminants. Toca dutxa i soparet i xerradeta sobre la carrera, les sensacions, la pròxima prova, rialles d’ anècdotes, envits d’ esmorzars, glop de vi o de cervesa, xarrup d’ “herberet” i foto final. Ha sigut una vesprada gratificant! Anem fent camí cap a casa que ja passa de la mitjanit!

El diumenge també és prolífic. Tenim a Rafelbunyol un 10K i fins a l’ Horta Nord se desplaça Liliana Arias, nou vinguda al Club. Prou pla de recorregut pel terme la prova es veu a penes més accidentada pel poble, construït sobre un xicotet promontori. Aquesta xiqueta va molt bé, 50’08” lo que resumeix el quilòmetre a 5’02”! Aquí hi ha força!

Alice Rebull prefereix la muntanya per al diumenge de matí. Al trail de Tous, la modalitat Sprint de 14K veu fer 4ª de la seua categoria a l’ Alice. 2h06’00” per als 350m positius de desnivell i curiosament 450m de negatius acumulats. La ruta és de travessia amb servei d’ autobús que puja els corredors a l’ Alto de Pollet, d’ on aniran desgranant-se amunt i avall fins l’ embassament i al barranc Miquel de Castelló d’ on ja serà tot un descens fins la plaça de Sant Miguel de Tous. Bonic paratge natural protegit i interessant proposta la dels “toueros”!

A l’ Alcúdia tenim uns quants Blavets i Blavetes fent la Mitja Marató del “Kaki”, quasi tots preparant la Marató de València. Plana per bé que una mica avorrida d’ ambient, va des de l’ Alcúdia fins Benimodo i torna a la Cooperativa Canso. 80% rural, entre tarongers i caquiers, els 21K es fan interminables. Alguna cosa bona si que té… que no corres mai sol: hi ha més de 1200 participants. El desplegament és important, la organització molt acurada i la bossa del corredor ben nodrida.

Tomàs Cuesta al seu ritme, regular com un tren Suïs, a 4:08/km tanca en 1h27’07”. Emilio Sala, també en previsió de la Marató de València, regulant, entra en 1h31’02”. Pedro Cascales, 1h34’37” que és un excel·lent crono. Gema Rosell fa 1h46’52”, millor temps que a la Mitja del Materal. Josep Esteve més pendent del “ritme Marató” tanca la del Kaki en 1h54’26” així com Pascual Azorín. Clara Garcia no varia la tònica: 1h56’02”, i finalment Neus Andrés i Sonia Viñoles passen meta en 2h07’52”, tranquil·lament, sense voler provocar cap malestar físic com a la darrera 20K de Sueca.Hi ha un abandó a la del Caqui, per lesió que esperem siga lleugera. Ànims Miguel!

Per a no avorrir-se a casa també hi ha entrenament en “matinée” dominical. Trail per la Serra de les Raboses, Castell de Cullera, Fortí, Volcà amb l’ Empar, Maritere i Vicent… ruta ciclista amb Dolo, Carmen, M. José, Mila, M. Carmen i més colla de “pedaletes”… un no parar!

Amb el solet que encara ens escalfa la tardor, qui punyetes se queda a casa?

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.