Eusebio rep avui la Medalla i Placa de la Generalitat al Mèrit Esportiu

Eusebio rep avui la Medalla i Placa de la Generalitat al Mèrit Esportiu

La Generalitat Valenciana ha publicat els premiats amb les distincions anuals del 9 d’octubre entre els quals es troben dos referents del món de la pilota, sense els quals no es podria entendre el nostre esport: José Sanvenancio ‘Eusebio’ i el Trinquet El Zurdo de Gandia.

José Sanvenancio Merino, nascut a Riola en 1942, va ser un esportista de referència en la pilota valenciana en els anys setanta i huitanta del segle passat, conegut com a Eusebio, nom esportiu que va heretar del seu germà que segons es comentava li cobria les tasques del camp perquè pogués entrenar i jugar.

És el pilotari que va prendre el relleu de Rovellet com a millor jugador de la seua època, i li ho cediria anys després a Genovés. Sense Eusebio no es pot escriure la història de l’esport nacional dels valencians.

Es va forjar com a esportista a base d’esforç i costejant-se l’afició, única forma de poder jugar, primer als carrers de Riola, el seu poble i després en el Trinquet de Sueca, instal·lació municipal que duu el seu nom en reconeixement que li té el poble on va aconseguir gran part dels seus èxits i hi va viure molts anys.

Eusebio va ser campió professional en escala i corda en 1968 i 1982, i subcampió professional en 1969, 1971, 1978, 1979 i 1981.

Al decret del President de la Generalitat s’expressa que el reconeixement respon al “resultat de l’esforç, la capacitat de sacrifici i la voluntat de superació”. L’acte de lliurament de distincions de la Generalitat es duu a terme cada any en l’acte institucional que se celebra cada 9 d’Octubre al Palau de la Generalitat.

RBi

Fotografia històrica d’Eusebio procedent de la web de la Federació de Pilota Valenciana

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.