La coordinadora d’EUPV passa de la Ribera Baixa en una trobada amb la plataforma per la sanitat pública

La coordinadora d’EUPV passa de la Ribera Baixa en una trobada amb la plataforma per la sanitat pública
  • Rosa Pérez Garijo: “Volem la reversió de tots els hospitals de gestió privada”

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, junt amb el regidor i portaveu del grup municipal d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, el responsable de l’Àrea de Sanitat d’EUPV i regidor a Algemesí, Asensio García Machí, i Cristian Veses, membre de l’Executiva de la formació d’esquerres, van mantindre ahir al matí una reunió amb representants de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera amb l’objectiu de conèixer sobre el terreny l’impacte de la reversió de l’Hospital de la Ribera.

eupv-plataforma-sanitat-ribera-oct-2018

Reunió amb integrants de la plataforma

A la trobada, i posterior roda de premsa organitzades per la direcció d’aquesta formació política, no va estar convocat cap representant de la Ribera Baixa. Açò s’interpreta com una acció de despreci de Pérez Garijo (PCPV-PCE) cap a l’organització d’aquesta part de la comarca integrada majoritàriament per independents.

“Esquerra Unida del País Valencià té un compromís històric amb la reversió d’aquest hospital. Per això, aquesta comarca, era una prioritat per a aquesta direcció”, va expressar la coordinadora d’EUPV, en la compareixença de premsa oferida després de la reunió i en la qual va recordar que la formació d’esquerres sempre ha defensat la gestió pública de la sanitat i “el model de reversió d’Alzira s’ha constituït en exemple per a tota la resta d’hospitals pública que encara mantenen la gestió privada”.

Va recordar, segons una nota de premsa emesa per l’organització d’esquerra, que la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera va tindre un paper protagonista en la reversió, aconseguint que s’arribara a una coordinació entre sindicats i partits i associacions.

“Els felicitem perquè en el seu moment van aconseguir que tots els partits polítics signaren un compromís per la reversió”, va manifestar. “L’Hospital de la Ribera va ser el primer en passar a ser gestionat de manera privada i ara és el primer també en ser revertit i esperem que es continue amb el de Dénia i el de Manises”, va recordar Pérez Garijo.

El portaveu del grup municipal d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, es va referir als punts en els que encara s’estan treballant com, per exemple, l’alliberament del pàrking (el centre sanitari es troba en terme municipal de la capital de la Ribera Alta), algunes mesures puntuals d’urgències i d’estiu o la millora del transport públic.

En aquest últim punt, Martínez va explicat que des de l’ajuntament “hem presentat al·legacions a la ruta plantejada per la Generalitat perquè saturava el trànsit”. “Ara comença una altra fase en la qual estarem vigilants respecte al plantejament per als pròxims anys perquè no ens conformem amb una sanitat pública sinó, a més, la volem de qualitat”, va afegir. “Amb la salut no es pot especular perquè és un dret i això s’aconsegueix amb la gestió pública”, va concloure.

Per últim, el representant de l’Área de Salut d’EUPV, Asensio García Machí, va comentar que, encara que “s’ha d’estar en guàrdia i vigilants”, tot i que va reconéixer l’evident millora en qüestions com el reforçament de totes les onze zones bàsiques, en concret els punts d’atenció continuada, urgències o l’atenció primària i pediatria en Algemesí, Benifaió, Llombai i Sueca.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.