Crònica del CC Peus Quets: A Sueca, el Memorial Vicent Renart

Crònica del CC Peus Quets: A Sueca, el Memorial Vicent Renart

Gran dia aquest. Gran dia el de la nostra Volta a Peu, XXXIª edició d’ una de les anomenades carreres populars de les més veteranes dins les curses a peu que avui marquen el pols i la salut de l’ esport per tot arreu del País.

La “Vicent Renart” que ens recorda any rere any aquella gran persona, corredor de Peus Quets, que no va poder superar les greus ferides que li provocà una moto en un fortuït accident, personatge rialler i sorneguer tot d’ una, “bon vivant” i sempre a punt per a tot, el prototipus clàssic dels “valencianots” d’ Escalante o de Bernat i Baldoví.

Ja doncs hem superat una any més el nostre gran repte i haig de dir, a gran satisfacció de tota la Junta i de tot el Club, que ha sigut un èxit. Me n’ han vingut als oïts molts i molts comentaris encara que en alguna ocasió fent una  mica l’ espia! I aquestos comentaris han sigut dels bons, seriosos,  constructius i… afalagadors. Cap “però” llevat que una corredora va trobar una petita deficiència en el 15K a l’ avituallament. Por ser no el va veure, que estar… estava i visible! Però així m’ ho han venut i així ho reporte.

N’ estem contents i pagats de la nostra volta. Sembla que hem organitzat un esdeveniment obert, rialler, commemoratiu, complet, d’ agradable entreteniment, amb dos bons equips de so i un excel·lent Julian Saez, “speaker” de meta, artístic avituallament de meló a meta i abundant aigua fresca i cervesa amb i sense llima. Cap accident, sí algun incident físic d’ esgotament, de tirons i rampes… tot ben bé normal a una carrera d’ esforç i exigència com ho és la nostra 20K. Tot l’ èxit és fruit del desplegament i del saber fer de totes les Peuetes i tots els Peuets, tots a una amb l’ ajut del Consistori, de la seua Policia Local i de la repercussió mediàtica que té la entrevista de Julian Saez a la nostra Dolo Mañez en Sueca TV.

A 4:08 corre Ramon Monjo els 10.000, 41’27”. Pedro Cascales, més que content dels seus 42’24” en meta. Bons  registres. David Baldoví amb 46’42” sobre els passos de son pare Fermín, un dels fundadors de Peus Quets. Elo Nadal i Miguel Perez fan també una bona carrera. Facturen 52’20” a l’ arc del Carrer Sequial! Paqui Riera de menys a més, Assumpta Cebolla i Mila Sifre dins de la normalitat, deixant anar les cames a la seua gana marquen 56’06”, 57’01”, 57’25” respectivament. Assumpta puja a podi 3ª en Veteranes C i Mila fa 1ª en Màster femení. Aquestos resultats col·loquen al Club de Córrer Peus Quets segon en la “lliga” Circuit de l’ Albufera en la graella de Clubs. Als podis de la Gala de Clausura, per individuals les dones de Peus Quets  hi seran presents. Mila Sifre, 1ª Màster, Prese Claver 2ª en Veteranes B, Assumpta Cebolla 2ª en Veteranes C i Eloïsa Nadal 3ª en Sènior Femení! Quatre Peuetes tocant el cel!

La 20K veu passar Tomàs Cuesta a 4’14”, a mi a penes em dona temps d’enfocar, 1h24’55”. És un crono boníssim. Yamid Arias ratlla les dos hores, 2h00’40” sofrint més del compte. Els tres darrers quilòmetres se li fan interminables, però pot tancar el bucle i passa meta. Darrere entra Neus, 2h01’11”, esperant a Sonia que va malament, engarrotada i amb evident mancança de descans i pot ser també d’ una adequada reposició de sals minerals i glucosa. Res que no siga recuperable, rés greu si no és la ferida moral que tots aquestos entrebancs deixen a l’ ànima dels Runners!

Com que estic escrivint sobre ferida moral, m’ agradaria fer un petit incís sobre valors, els valors que van implícits a la practica de l’ esport.

L’ esport ens aporta molts valors humans, socials i personals. Pot ser deuria ser una matèria més dins l’ assignatura de la Educació Física. Bé sabem que practicar un esport és compromís, per exemple, compromís amb u mateix i amb els companys d’ equip. La força de voluntat n’ és un altre valor com la que demostren dia a dia els Runners en els entrenaments amb pluja, neu o vent!

Això ens porta a la disciplina, la força d’ ordenar la complicitat de cos i ment i conjuntar-los cap a un fi. La generositat és també un gest que prompte arrela a l’ ànima de l’ esportista i afavoreix la comunicació i la reflexió. L’ esforç individual és un motor que uneix un col·lectiu malgrat la  sincera i sana competició que exigeix l’ esport.

En el cas del corredor popular, la competició se fa en tres fronts, carrera a carrera, contra ell mateix, contra els seus companys d’ equip i contra la resta de corredors i corredores. Queda pot ser el respecte i la força de suportar la derrota. El respecte a totes i tots, a forts i menys forts, a negres i blancs, a dones i homes, al medi ambient, als animals. El respecte és esport com també ho és la resistència a la amarga frustració, a eixa ferida que te fa sagnar l’ ànima per no arribar a culminar allò que havies somniat i que t’ ha deixat dramàticament tocat. Valors humans, valors de Runner!

Doncs ja deixem enrere la XXXIª edició i comencem a pensar en la propera al 2019. Reitere que n’ estem satisfets, molt, i feliços, més. I damunt, sumem a tot açò la visita que hem tingut de la Televisió Valenciana, “À Punt”, amb Xavi Blasco “marcant-se” un 10000 d’ autèntic campió en 44 minuts! El programa “À Córrer” ens escull i desplaça un equip tècnic i uns periodistes per a filmar la prova i fer unes entrevistes que estaran en antena el 3 de Novembre.

Gràcies a Xavi, Anna, Carolina, Sergio, Esteban i tot l’ equip que ens visità dissabte per a viure de prop una carrera popular, la de Sueca, ciutat de Bernat i Baldoví, de Joan Fuster i del mestre Conrado Meseguer, amb el seu ambient de carrer en festes deambulant inquiet per davant del modernista Ateneu Suecà del Socors i el bullici que hi ha endins on se reparteixen els pitrals. Sabor a “Running”! Gràcies “À Punt”, gràcies “À Córrer”!

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada