Cullera reconeix la tasca dels seus policies i ciutadans més exemplars

Cullera reconeix la tasca dels seus policies i ciutadans més exemplars
  • La ciutat posa en valor la lluita contra el terrorisme masclista i premia al jutge Mendoza per la seua trajectòria en esta àrea

L’Ajuntament de Cullera ha reconegut públicament la tasca de més de mig centenar dels seus agents de policía, ciutadans exemplars, membres de la Guàrdia Civil i de la judicatura per la seua contribució a la seguretat pública i la convivència social. L’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, ha presidit la cerimònia de lliurament de felicitacions públiques de la Policia Local, acompanyat per la regidora de l’àrea, María José Terrades, i l’intendent cap de la Policia Local, Juan José Figueres.

En la seua intervenció, Mayor ha defensat que en els últims tres anys s’han revertit les retallades que venia patint Cullera en matèria de seguretat ciutadana, obrint un nou període en el qual s’estan millorant els recursos disponibles i se seguiran posant en funcionament nous serveis com ara una unitat de vigilància a través de drons.

Per la seua banda, Terrades ha destacat els avanços en l’especialització en diferents àrees de la Policia Local. En eixe sentit, ha destacat que en els últims anys «el treball conjunt d’autoritats i agents ha permés la creació de nous serveis, la millora dels recursos de treball disponibles, l’activació de noves infraestructures com la Central de Policia —que s’està construint— i l’adquisició de compromisos de millora de les condicions laborals que, pas a pas, van complint-se».

A més, Terrades ha posat al Cos policial cullerenc com a exemple de Policia que incorpora a la seua labor diària els nous valors de la societat actual co és la lluita contra el terrorisme masclista i, així mateix, ha assenyalat que tot açò, amb el constant esforç de formació contínua de la plantilla, ha fet que els índexs de seguretat ciutadana hagen millorat ostensiblement al mateix temps que ho ha fet la imatge i prestigi de la Policia Local.

Persecucions i pistola elèctrica
Les intervencions dels agents reconegudes i felicitades per l’ajuntament són diverses i abasten des de finals de 2017 fins a l’actualitat. Una de les més espectaculars fou la persecució que tingué lloc el passat 5 de febrer d’un conductor escapolit de la Guàrdia Civil, qui finalment va ser detingut pels policies locals, que van haver de perseguir-lo a peu després d’intentar atropellar una patrulla i abandonar el cotxe per a fugir dels agents.

Destaquen també la reducció mitjançant la pistola elèctrica d’una dona que amenaçava amb un ganivet de 20 cm de fulla amb agredir als seus familiars, personal sanitari i als mateixos policies. Després de reduir-la, fou possible la seua hospitalització.

La Policia Local també ha resolt satisfactòriament delictes en els quals s’han vist implicats menors o aquells que han afectat al saqueig del camp. Uns altres com ara robatoris, la col·laboració amb la Guàrdia Civil, les campanyes de la Unitat Canina o l’atenció a la ciutadania han sigut reconeguts.

Felicitacions especials
L’ingent treball de les Forces i Cossos de Seguretat en l’organització del Medusa Sunbeach, el festival més multitudinari d’Espanya, ha sigut objecte d’una felicitació especial, que ha recaigut en el coronel de la Guàrdia Civil, Amador Escalada, com en la mateixa empresa de seguretat privada del Medusa.

La lluita contra la violència de gènere i domèstica no ha passat desapercebuda. Enguany, el consistori cullerenc ha volgut premiar la tasca de José Luis Mendoza, jutge titular del jutjat d’instrucció número quatre de Sueca i de Violència sobre la Dona per la seua trajectòria i dedicació a la problemàtica derivada de la violència de gènere i domèstica i en qualitat d’impulsor de les reunions periòdiques dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat del partit judicial especialitzades en esta problemàtica.

D’altra banda, el comandament de la Policia Local de Cullera Antonio Guerrero ha estat  guardonat per la seua labor al capdavant dels Cossos operatius durant els últims tres anys, potenciant l’especialització en matèria de Policia Judicial de Trànsit.

De la mateixa manera, Alfredo González ha vist aplaudit el seu acompliment puntual al capdavant de la Prefectura de la Policia Local a més de la seua dedicació en les propostes de millora del trànsit en la ciutat.

Ciutadans honrats
El recent episodi de les carteres repletes de diners retornades als seus amos també ha merescut una felicitació per part del consistori. Fins a cinc foren tornades en poc més de dos setmanes, en un fet inusitat que demostra el grau de compromís cívic dels seus protagonistes.

També hi ha hagut espai per als qui, valentament, van col·laborar en la identificació de presumptes delinqüents o el testimoniatge clau d’uns altres per a esclarir delictes.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.