Esportistes de Cullera competiran en les Olimpíades Sprinters d’Itàlia

Esportistes de Cullera competiran en les Olimpíades Sprinters d’Itàlia
  • El consistori cullerenc lidera el projecte en el qual participen cinc països europeus

L’illa de Ponza, en el mar que banya la costa italiana, a mig camí entre Roma i Nàpols, alberga de l’1 al 4 d’octubre les Olimpíades Sprinters, una competició d’esports respectuosos amb el medi ambient. El projecte, coordinat per l’Ajuntament de Cullera i finançat per la Unió Europea i el programa Erasmus+, promou la pràctica esportiva en espais naturals protegits i la creació d’empreses sostenibles en el sector.

Durant quatre dies, fins a dotze esportistes de cadascun dels cinc països integrants d’Sprinters –Bulgària, Espanya (Cullera), França, Itàlia i Letònia– competiran en les disciplines de marxa nòrdica, mountain bike, piragüisme i running. Les competicions seran mixtes i sense límit d’edat.

El dimarts 2 d’octubre començaran les Olimpíades amb les proves de piragüisme i running, amb el lema ‘Remant per Europa’ i ‘Corrent per Europa’. La competició de canoes inclou sessions d’entre 8 i 10 participants que, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten, recorreran un quilòmetre i mig en l’àrea del port Bourbon.

Des d’eixe mateix port eixirà la carrera ‘Corrent per Europa’ de 5 quilòmetres i que discorrerà per la carretera panoràmica de Ponza i es desviarà per un camí natural que conduïx al poble de Santa Maria i de retorn al port.

El dimecres 3 d’octubre serà el dia de provar la resistència dels esportistes. ‘La marxa nòrdica per Europa’, una competició de tres quilòmetres en la qual els participants hauran de caminar per senderes naturals que els portaran a un pujol de 600 metres d’altura.

La prova de mountain bike s’ha dissenyat amb una carrera de 4 quilòmetres amb un recorregut circular per una via verda que travessa el parc natural de Fortino-Forte Papa.

Més sobre Sprinters
Sprinters és un projecte transnacional europeu coordinat per l’Ajuntament de Cullera i finançat per la Unió Europea i el programa Erasmus+. L’associació transnacional està composta d’institucions, gerents d’àrees naturals protegides i organitzacions esportives dels següents països: Espanya, Itàlia, França, Bulgària i Letònia.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.