L’skatepark de Cullera mantindrà l l’al·legoria al riu Xúquer i serà un homenatge al Mediterrani

L’skatepark de Cullera mantindrà l l’al·legoria al riu Xúquer i serà un homenatge al Mediterrani
  • L’ajuntament avança en la culminació del Parc Urbà de Sant Antoni amb una zona dedicada a la cultura urbana

El futur skatepark de Cullera comença a prendre forma. Les obres d’esta nova infraestructura d’oci que executa l’ajuntament en el Parc Urbà de Sant Antoni avancen a bon ritme i s’espera que puguen estar acabades per a finals d’any.

L’alcalde, Jordi Mayor, i el regidor de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, han visitat la zona per a comprovar l’estat dels treballs. La zona dedicada a l’skate comença a albirar-se amb les seues rampes impossibles que, a més, intenten emular les ones de la mar. Es tracta d’un homenatge al Mediterrani i a la pràctica del surf, que té a Cullera un dels punts més concorreguts de la província per part dels amants d’este esport aquàtic.

«Sens dubte serà un dels millors skateparks de la Comunitat Valenciana», s’ha mostrat convençut Mayor en al·lusió a la innovació en el seu disseny.

La seua construcció és una reivindicació llargament plantejada pel col·lectiu de jóvens del municipi. Després d’anys esperant, el consistori activà el projecte el passat mes de juny. Les obres han avançat durant l’estiu, amb alguns períodes d’interrupció, ja que les característiques dels materials impedixen treballar amb altes temperatures.

Amb l’skate, el tram final del parc es dedicarà plenament a la cultura urbana. El Parc Urbà de Sant Antoni té ja zones infantils, de cal·listènia, de gimnàstica per a persones majors i ara es culminarà amb este nou espai dedicat a una cultura que a Cullera té molts seguidors als quals, fins ara, cap Administració local havia fet cas.

El primer edil ha reiterat que amb esta actuació «saldarem un deute històric amb estos jóvens, que fins ara es veien obligats a anar-se’n fora de Cullera per a practicar esta modalitat esportiva».

Mantindrà l’al·legoria al riu Xúquer
La zona d’skate mantindrà en el seu centre l’al·legoria al riu Xúquer que es va construir fa anys com a part central de la bassa navegable que anava a culminar les obres del Parc Urbà de Sant Antoni i que mai va arribar a funcionar com a tal.

Les obres suposen una inversió de 180.000 euros i serviran per a acabar la urbanització de la zona verda, una assignatura pendent del consistori des de mitjans dels 90. Es tracta del parc més representatiu de Cullera que al llarg d’esta legislatura ha experimentat notables millores després d’anys en els quals va estar en un segon pla.

A part d’haver renovat la zona de jocs infantils, s’ha escomés una reforma parcial de les infraestructures, s’ha instal·lant un nou sistema d’oxigenació de les basses per a millorar la qualitat de les aigües i l’skatepark suposa la guinda a este espai verd.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada