La suecana Àfrica Ramírez, nova presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià

La suecana Àfrica Ramírez, nova presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià

L’editora Àfrica Ramírez Olmos ha sigut elegida presidenta interina de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV). La junta directiva de la patronal editorial valenciana ha elegit Ramírez per unanimitat en una reunió extraordinària celebrada aquesta vesprada a la seu social de l’entitat.

La suecana Àfrica Ramírez, que fins ara ocupava el càrrec de tresorera de l’AEPV, substitueix en la presidència Dolors Pedrós Company, directora d’Edicions 96, que va presentar la seua dimissió el passat 3 de juliol en ser elegida per les Corts Valencianes consellera del Consell Valencià de Cultura.

La presidència de Ramírez tindrà un caràcter interí fins que, segons els estatuts de l’associació, es convoquen noves eleccions. I garanteix la continuïtat en les línies estratègiques i de treball de l’AEPV.

Àfrica Ramírez (València, 1964) és una gran coneixedora del sector editorial i compta amb una dilatada trajectòria professional. Vinculada a l’AEPV des dels seus orígens, ha treballat per a les editorials Gregal, Tabarca Llibres i Tàndem Edicions i ha impulsat nombrosos projectes culturals vinculats amb el món del llibre, tan nacionals com internacionals. Actualment és fundadora i directora de Balandra Edicions.

L’AEPV, organització empresarial fundada en 1990, agrupa en l’actualitat 60 editorials valencianes que representen el 90% del sector editorial valencià. En conjunt donen ocupació a més de 300 treballadors directes i 480 indirectes.

Editen 2.000 títols anuals dels quals publiquen més de 3 milions d’exemplars. Mantenen prop de 20.000 títols vius als seus catàlegs. Facturen 35 milions d’euros i paguen més de 2 milions per drets d’autor.

AEPV


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.