El projecte de passarel·la del pont de Fortaleny podria estar redactat a finals d’any

El projecte de passarel·la del pont de Fortaleny podria estar redactat a finals d’any
  • Des de la plataforma confien que no siga una simple declaració d’intencions més i no quede en l’aire per a la pròxima legislatura

La Diputació de València assumeix la passarel·la que unirà Sueca amb el pont de ferro de Fortaleny, segons publica avui l’edició de la Ribera del diari Levante-EMV. El diputat de Carreteres, Pablo Seguí va anunciar que a finals d’any veurà la llum el projecte d’enllaç que reclama la Plataforma Pont de Ferro, segons el mateix diari.

El diputat responsable va assegurar que el seu departament ja està treballant en aquesta fase de rehabilitació i remodelació viària del pont centenari. El preu projecte que podrà oscil·lar entre el milió i mig i els dos milions d’euros «donada l’envergadura del mateix en haver de travessar l’A-38 al seu pas per Sueca», manifestà Seguí.

Les obres de remodelació d’ara se centren en el marge esquerre del riu Xúquer, en el costat més pròxim a la població de Sueca, per a construir l’accés que arribarà des de la mota o cordó fins al propi pont. És la solució que conduirà a la senda de les Vaques per arribar al casc urbà de la capital de la Ribera Baixa.

L’alcaldessa de Fortaleny, la socialista Juani Clos, va manifestar la seua «satisfacció pel resultat final de la rehabilitació del pont», segons l’esmentat periòdic. En la seua opinió, «al final es podrà veure un bell recorregut en el qual la naturalesa serà un atractiu especial més per a circular per la zona».

Les fases del projecte que ara finalitzen han buscat minimitzar l’impacte dels accessos i del pont per a integrar-los en el paisatge. L’obra, joia de l’enginyeria civil de principis del segle XX, s’ha convertit en un emblema local.

Aplaudiments de la plataforma amb “reparos”
Des de la Plataforma Pont de Ferro de Fortaleny han aplaudit l’anunci fet pel diputat Seguí i han anunciat que es mantindran vigilants. «Els felicitem per la seua decisió i ens fiquem a la seua disposició per si els nostres suggeriments poden millorar la solució final», han manifestat.

«Confiem que no siga una declaració d’intencions més», han afegit abans de concloure que «cal recordar que estem a final de legislatura i si el projecte queda en l’aire, com ha passat en altres ocasions, corre el perill de què es quede tal com està per uns quants anys més».

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.