Veïns, associacions, hostalers i comerciants del Perelló es mobilitzen contra la “pacificació” de la CV-500

Veïns, associacions, hostalers i comerciants del Perelló es mobilitzen contra la “pacificació” de la CV-500
  • L’ajuntament de l’entitat local menor mostra el seu total suport als moviments veïnals per a frenar l’estrangulament

Més d’un centenar de veïns, representants d’associacions locals, hostalers i comerciants es van reunir ahir al Perelló en la lluita contra l’‘estrangulament’ que està vivint la localitat costanera a causa de les noves mesures de “pacificació” projectades en la carretera CV-500 pel Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, conjuntament amb tres regidors de València, Sergi Campillo, Giuseppe Grezzi i Consol Castillo, responsables en el consistori de les àrees de Devesa-Albufera, Mobilitat Sostenible i Pobles de València, respectivament.

reunio-carretera-perello_2La reunió, convocada per l’Ajuntament del Perelló després de la publicació de les noves reformes que s’implantaran en l’única via d’accés a la localitat, va començar amb un breu resum de les actuacions realitzades i de les desenes de reunions mantingudes amb les diverses autoritats valencianes i de la Generalitat per part de l’Alcalde del Perelló, Andrés Fernández, que va servir de punt de partida perquè molts dels presents expressaren el seu punt de vista sobre les reformes de la CV-500 i les possibles accions a prendre.

Van destacar els comerciants i hostalers, que es van mostrar altament preocupats per l’impacte negatiu que han patit els seus negocis per culpa de la menor afluència de turistes que han visitat la població aquest estiu. La dificultat d’accés i les retencions que es produeixen en la CV-500, tots els dies durant la temporada estival estan tenint greus conseqüències en poblacions com El Perelló, que han vist com a molts dels seus visitants habituals prefereixen altres destinacions de més fàcil accés, com Cullera o El Saler.

“Conec a moltes persones que venien de València a passar el dia al Perelló, però ara em diuen sempre que vaja jo, que per aquesta carretera no vénen”, apunta un veí durant la reunió. “No solament s’ha incrementat significativament el temps per a arribar al Perelló, és que damunt les cues, la baixa velocitat, el radar de tram i ara amb més rotondes i havent de parar necessàriament en el pas pel Palmar fan que transitar per aquesta carretera siga una vertadera tortura”, comenten entre els presents.

Mesures com una recollida massiva de signatures, demandes civils contra els promotors de les mesures, mobilitzacions així com l’adopció de mesures de pressió van ser algunes de les solucions proposades tant per veïns i turistes com pels representants de col·lectius locals.

Al llarg de la reunió l’Ajuntament del Perelló va manifestar el seu total suport als veïns i col·lectius en la lluita conjunta per revertir les reformes que ja estan escanyant a la població costanera, mostrant-se disposat a encapçalar els moviments ciutadans que siguen precisos en defensa dels interessos de l’entitat local menor.

Un nou pas de vianants regulat per semàfor on ja existeix una passarel·la de pas en la CV-500 a l’altura del Port del Saler, una nova rotonda al seu pas per la localitat de El Palmar que suprimirà la prioritat dels quals circulen per la mateixa carretera CV-500, la creació d’una illeta enmig de la calçada en el mirador del Pujol, la construcció d’una altra rotonda en la Gola Blanca del Perellonet així com una sèrie de microrrotondes en els accessos a les urbanitzacions al llarg de la carretera al seu pas pel Perellonet, són les noves imposicions que es planegen executar en la carretera per Conselleria, sense consensuar amb les poblacions afectades, i que se sumen a la ja en marxa reducció de velocitat a 60 km/h, estrenyiment de la calçada, línia contínua durant els 13 km que separen El Saler i El Perelló i finalment el radar de tram entre El Saler i El Perellonet.

Ajuntament del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.