Cullera detecta un repunt en la presència del mosquit tigre per les pluges de setembre

Cullera detecta un repunt en la presència del mosquit tigre per les pluges de setembre
  • El consistori demana als veïns que eviten l’acumulació d’aigua per evitar focus de larves

Les darreres pluges de setembre han propiciat un repunt del mosquit tigre. Així ho ha advertit hui la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cullera.

Per eixe motiu, des d’este departament s’ha demanat a la ciutadania que tinga cura amb l’acumulació d’aigua en l’entorn de la llar, ja que estos espais poden convetir-se en focus de larves i fomentar la proliferació de la plaga.

«L’empresa responsable del control dels vectors ens ha advertit que els episodis de pluges d’este mes han sigut el caldo de cultiu perfecte per a la plaga, motiu pel qual hem intensificat els controls i demanem a la ciutadania que col·labore amb xicotetes grans accions que poden previndre la proliferació del mosquit tigre», ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Hugo Font.

Així, el consistori està efectuant inspeccions en parcs i jardins així com a espais humits on poden localitzar-se les larves per tal d’eliminar-les. Però estes mesures no són suficients. El mosquit tigre és ‘urbanita’ i habita, majoritàriament, en espais privats. Per això cal extremar les precaucions, advertixen des de Medi Ambient.

En eixe sentit, cal que es buiden els bevedors d’animals domèstics així com renovar amb freqüència l’aigua dipositada en els plats dels tests de les plantes. A més a més, cal evitar acumulacions d’aigua en cobertes, lones que cobrixen piscines i altres elements dels jardins. S’han de tapar els bidons d’aigua amb mosquiteres i netejar desaigües i canaletes.

Avisar a l’ajuntament
Hugo Font ha recordat que existix un servei d’assistència i assessorament a la ciutadania si detecta un focus de mosquit tigre o mosca negra. Les persones que detecten la presència d’estos molests insectes poden enviar un correu electrònic a mediambient@cullera.es per tal de tramitar la seua petició.

Personal de l’empresa gestora contactarà amb l’usuari i determinarà si la solució correspon aplicar-la al consistori, en cas que provinga d’un espai públic, o és responsabilitat de l’afectat si el focus es localitza a l’interior d’una propietat.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.