Curs de llenguatge administratiu inclusiu per als empleat municipals d’Almussafes

Curs de llenguatge administratiu inclusiu per als empleat municipals d’Almussafes
  • La iniciativa està emmarcada dins del primer Pla Municipal d’Igualtat, orientarà als funcionaris en la redacció de documents

El Pla Municipal d’Igualtat aprovat a principis d’enguany per l’Ajuntament d’Almussafes continua aplicant-se en els diversos àmbits als quals afecta aquesta qüestió. A més de començar a implementar mesures visibles per a la ciutadania, com garantir la igualtat d’oportunitats d’accés i permanència de les dones en l’àmbit laboral o la creació d’un protocol d’actuació i conscienciació contra la violència de gènere, el consistori també està duent a terme iniciatives dins de l’administració local.

En aquest sentit, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat ha programat per als dies 19 i 20 de setembre en la sala de conferències del Centre Cultural un curs de llenguatge administratiu inclusiu, un taller d’una hora i mitja de durada que s’impartirà en dos torns perquè els funcionaris de l’Ajuntament d’Almussafes aprenguen a elaborar documents que respecten la igualtat entre dones, homes i altres col·lectius. Amb açò, el consistori i l’empresa encarregada d’impartir el taller busquen donar visibilitat a la realitat de les dones i d’altres col·lectius com el LGTBI, perquè no siguen exclosos del mateix llenguatge.

“El Pla Municipal d’Igualtat d’Almussafes és un projecte molt ampli que contempla actuacions tant en el plànol extern com en l’intern perquè la igualtat ha d’abordar-se des de tots els punts de vista. Amb aquest curs volem que tots els empleats de l’administració local sàpiguen utilitzar el llenguatge d’una manera inclusiva per a seguir avançant cap a una societat més integradora en la qual tots i totes ens sentim part de la mateixa”, ressalta la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Sonia Morató, consultora d’igualtat i formació en l’empresa Equàlitat, utilitzarà una metodologia teòric-pràctica per a fer veure a les persones assistents que l’ús del llenguatge sexista comporta una discriminació cap a determinats col·lectius que pot evitar-se seguint una sèrie de pautes. Per a açò, posarà a la disposició del funcionariat local una sèrie de recursos i recomanacions que inclouran l’anàlisi d’alguns exemples d’allò que no hauria de fer-se per a aconseguir un llenguatge plenament inclusiu en l’àmbit administratiu.

Per a l’alcalde d’Almussafes, Toni Rodríguez, “el repte plantejat és el de garantir l’aplicació real del principi d’igualtat de gènere en qualsevol àmbit de la vida quotidiana, per a entendre que, en general, en els diferents espais es produeixen i reprodueixen situacions de desigualtat i de discriminació. L’àmbit de l’ocupació pública no és una excepció pel que s’ha vist la necessitat de posar en marxa un pla específic per a la igualtat de caràcter intern en l’Ajuntament d’Almussafes, que manté una vigència de quatre anys i que, estic convençut, donarà els seus fruits”.

“Entre totes i tots hem d’aconseguir una igualtat efectiva i lliure de discriminació entre homes i dones en l’organització interna de la nostra administració local, mitjançant l’aplicació de mesures realistes i pràctiques destinades a aquesta fi i que han sigut fruit del diagnòstic previ dut a terme en col·laboració amb la ciutadania”, ressalta l’edil.

Pla Municipal d’Igualtat
El Pla Municipal d’Igualtat d’Almussafes és un full de ruta per a quatre anys que contempla diferents iniciatives que contribueixen a la plena igualtat dels veïns i veïnes de la població, introdueix la perspectiva de gènere en les actuacions municipals i garanteix un entorn participatiu i associatiu lliure de desigualtats i discriminacions basades en el sexe.

D’aquesta forma, incorpora accions per a avançar cap a una localitat en la qual prevalguen els valors igualitaris i de respecte a la diversitat en els àmbits laboral, cultural, educatiu i esportiu. A més, incideix també en tot el relatiu a la violència de gènere i masclista, àmbit en el qual s’han creat els corresponents protocols d’actuació i conscienciació, no solament de cara a la ciutadania i les entitats locals, sinó també de tot el teixit empresarial.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada