Reclamen una nova estació mesuradora de qualitat de l’aire a Cullera o Sueca

Reclamen una nova estació mesuradora de qualitat de l’aire a Cullera o Sueca

Actualment tenim en la Ribera una única estació mesuradora de qualitat de l’aire, la que està ubicada en la planta de transformació elèctrica d’Iberdrola en la CV-550, km 6’2, fóra del nucli urbà d’Alzira i quasi enmig dels camps. Dita estació analitza 14 paràmetres fisico-químics i publica els seus valors mitjans cada hora en la web de la Conselleria de Medi Ambient o buscant per internet «Qualitat aire Alzira».

Nosaltres respirem uns 8.000 litres d’aire cada dia, 10 quilos en massa, molt més que la quantitat d’aliments o aigua que ingerim. I si l’aire no està net, amb ell respirem els contaminants que l’acompanyen i la nostra salut patix les conseqüències. Per això, igual que es fa amb l’aigua que bevem, per previndre problemes, és necessari i legalment obligatori analitzar l’aire.

Òbviament el que interessa és conèixer el nivell de contaminació existent en la zona, almenys la concentració dels principals agents contaminants, i lo lògic és situar l’estació de mesura en el lloc on major contaminació hi ha. En el nostre cas, ficar-la als afores de la ciutat, al costat dels camps, no sembla massa encertat per conèixer realment la qualitat de l’aire que respirem.

Per altra banda, les dues Riberes són un territori bastant gran i sumem una població prou elevada, 300.000 habitants i molts més en estiu, almenys en les poblacions costaneres, de manera que tampoc sembla raonable ficar ací una sola estació de mesura. Com a referència, València capital en té 8 estacions de mesura, una per cada 100.000 habitants aproximadament. La Ribera Baixa, amb ciutats com Sueca o Cullera, també hauria de tenir una altra estació de mesura de qualitat de l’aire.

Per tot això La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció demanem als Ajuntaments esmentats i a la Conselleria de Medi Ambient:

  • A) Que l’estació mesuradora de qualitat de l’aire situada en Alzira es trasllade a la rodona de les fulles o a la illeta triangular que hi ha a l’entrada de l’Avda. de la Hispanitat, llocs de major contaminació i més a prop dels que vivim ací.
  • B) Que es fique una nova estació mesuradora de qualitat de l’aire a Cullera o Sueca, en la Ribera Baixa, al lloc més a prop dels habitants i de major contaminació també.

Les dades que s’obtinguen així seran més representatives i ens donaran una idea més encertada de com està l’aire que respirem, i ens permetran protegir millor la salut de tots els riberencs…

La Ribera en Bici – Ecologistes en Acció

L’estat del medi ambient a la Ribera, informe de 452 pàgines, amb articles de 25 especialistes i 14 col·lectius que pots descarregar-te’n gratuïtament


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada