Un carril bici unirà l’estació del ferrocarril de Cullera amb la platja

Un carril bici unirà l’estació del ferrocarril de Cullera amb la platja
  • L’ajuntament ja ha adjudicat l’obra que suposarà 3 quilòmetres més de l’Anell Verd que envolta la ciutat

L’Anell Verd de Cullera fa un altre pas. L’ajuntament ha adjudicat ja la construcció del nou carril bici que enllaçarà l’estació de Renfe amb el sud de la platja. Les obres s’iniciaran aviat i suposaran, en total, 3,1 quilòmetres més de via ciclista.

El traçat discorrerà des de l’estació de tren i seguirà pel carrer Sueca (CV-5040) fins a l’interior de la ciutat a través de la calle Fra Pascual Jover. Continuarà per l’avinguda Germán Sapiña, la Diagonal del País Valencià, l’avinguda Joan Fuster i tornarà a enllaçar amb la Diagonal fins a arribar al passeig marítim, a l’altura de l’edifici Arensol.

L’obra suposa una inversió de 125.500 euros, finançats en la seua majoria pel consistori i amb 56.000 euros d’una subvenció concedida per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El consistori pretén seguir promovent la mobilitat sostenible mitjançant l’incentiu i la motivació dels desplaçaments a peu o amb bicicleta dins del municipi. Precisament, el traçat d’este tram de l’Anell Verd cobrix un dels recorreguts més utilitzats pel veïnat i visitants. A causa de les seues característiques, Cullera és un municipi que registra una gran afluència entre l’estació de Renfe i la platja, una ruta per a la qual cal passar pel nucli urbà.

Un gran nombre de la població realitza este desplaçament amb cotxe. Es calcula que uns 4.000 vehicles i 8.700 persones ho fan diàriament, la qual cosa provoca congestions de trànsit, problemes d’aparcament, contaminació acústica i de l’aire així com la utilització de recursos energètics extra.

El projecte pretén posar límit a esta problemàtica i crear una ruta segura a través de la qual la població puga desplaçar-se entre estos dos punts estratègics de la ciutat, la qual cosa suposarà una reducció de 989 tones de CO2 a l’any.

La construcció del carril bici s’emmarca en les polítiques de mobilitat sostenible desenvolupades per l’ajuntament a través de les regidories de Medi ambient i Urbanisme, que treballen conjuntament en esta iniciativa.

Huit quilòmetres de carril bici
L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha destacat que amb el nou tram de l’Anell Verd, Cullera disposarà de més del doble de quilòmetres de carril bici dels quals hi havia al començament de l’actual mandat.

«El compromís del govern amb la sostenibilitat es plasma en fets concrets com el desenvolupament de l’Anell Verd, que a la fi d’esta legislatura farà possible que els ciutadans ja puguen desplaçar-se a través de 8 quilòmetres de carril bici o vies ciclopeatonals segures per a fer esport, en la seua vida diària o, simplement, per oci», ha dit la màxima autoritat local.

Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient, Hugo Font, ha remarcat els avanços considerables de la ciutat en matèria de mobilitat sostenible. «Cullera es convertirà en un dels municipis de la comarca amb més quilòmetres de carril bici, la qual cosa ens situarà com un referent del transport net».

Font recorda que Cullera té unes condicions idònies per a l’ús de la bicicleta i que la construcció del nou carril bici incentivarà els desplaçaments a través d’este mitjà de transport. Sobre això, assenyala que un dels aspectes contemplats és el de la seguretat dels usuaris: «Molta gent ens traslladava que no usaven la bici per a fer eixe recorregut per falta de seguretat. Ara, es podrà efectuar amb totes les garanties».

L’edil ressalta que les polítiques municipals al medi ambient prioritzen la mobilitat urbana a través de la qual es treballen altres aspectes com la reducció de les emissions de gasos contaminants i el foment de la salut de la ciutadania.

Finalment, el regidor responsable d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, estima que els treballs hauran d’iniciar-se en uns dies i estaran acabats en els pròxims mesos.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.