El Perelló segueix lluitant per impedir que el condemnen a ser un poble aïllat

El Perelló segueix lluitant per impedir que el condemnen a ser un poble aïllat

Aquests dies els mitjans de comunicació s’han fet ressò de noves mesures de “pacificació”  projectades en la carretera CV-500 pel Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, conjuntament amb tres regidors de València, Sergi Campillo, Giuseppe Grezzi i Consol Castillo, responsables en el consistori de les àrees de Devesa-Albufera, Mobilitat Sostenible i Pobles de València, respectivament.

convocatoria-reunio-perello-cv-500Un nou pas de vianants regulat per semàfor on ja existeix una passarel·la de pas en la CV-500 a l’altura del Port del Saler, una nova rotonda al seu pas per la localitat del Palmar que suprimirà la prioritat dels vehicles que circulen per la mateixa carretera CV-500, la creació d’una illeta enmig de la calçada en el mirador del Pujol, la construcció d’una altra rotonda en la Gola Blanca del Perellonet així com una sèrie de microrrotondes en els accessos a les urbanitzacions al llarg de la carretera al seu pas pel Perellonet, són les noves imposicions com a conseqüència de la reunió mantinguda entre els dirigents municipals i el Director General de carreteres dijous passat, i que afecten significativament al Perelló.

Aquestes reformes de l’única via de comunicació del Perelló amb València i els poblats del sud causarien un enorme impacte tant econòmic com a social en la localitat, en tant perjudica la fluïdesa del tràfic així com dificulta greument l’accés al xicotet poble costaner, el motor econòmic del qual més important juntament amb l’agricultura és precisament el turisme, ja que el seu emplaçament dins dels límits del Parc Natural de l’Albufera no permet la industrialització.

No obstant açò, malgrat la importància que visiblement tenen aquestes mesures, els veïns de la zona afectada no han sigut escoltats durant el procés, ni han pogut participar en la presa de decisions amb la sola excepció d’alguns dels col·lectius del Saler, afins al Govern municipal.

Precisament per a tractar aquesta problemàtica l’Ajuntament del Perelló ha convocat una reunió oberta a tots els veïns, associacions i col·lectius en la qual es decidirà quins són els passos a seguir davant les imminents reformes de la CV-500, que tindrà lloc el pròxim 18 de setembre a les 20 hores junt a la pista polivalent del Poliesportiu municipal, i en la qual tampoc es descarta recórrer a moviments de pressió social.

No serien les primeres mobilitzacions convocades pels veïns de la localitat costanera. Així, davant les primeres mesures de “pacificació” que van portar amb si la reducció de velocitat a 60 km/h, l’estrenyiment de la calçada i la línia contínua durant els 13 km que conformen el trajecte entre El Saler i El Perelló, posteriorment agreujades amb la instal·lació d’un radar de tram entre El Saler i El Perellonet, al desembre de 2016 els hostalers i comerciants del Perelló van organitzar una reunió oberta al públic que va anar el germen de la gran manifestació que va congregar a associacions i veïns no sols del Perelló, sinó també del Perellonet, Mareny de Barraquetes, El Palmar i El Saler davant les portes de l’Ajuntament de València i el Palau de la Generalitat i de la qual es van fer ressò diversos mitjans de comunicació. Aquestes protestes veïnals van culminar amb la famosa tractorada en el centre de la capital valenciana de gener del passat any.

Ajuntament del Perelló


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.