Crònica del CC Peus Quets: Compte enrere per a la Volta a Peu a Sueca

Crònica del CC Peus Quets: Compte enrere per a la Volta a Peu a Sueca

Queden poques setmanes per al Memorial Vicent Renart i aquí estem, intentant preveure la carrera nostra del 29 de Setembre.

peus-quets-set-2018_2De cap… tot controlat. De fet… tot en l’ aire. És curiós que… mirem endavant quant se tracta d’ un compte enrere. Poques vegades dos paraules tan contraries van tan unides. Crec que com els nostres sentiments respecte de la cursa, que ens envaeixen,  barrejats d’ optimisme insolent i de covard pessimisme.  A vint dies de la data gran, queda molt per fer i poc tot a l’ hora.

Dissabte la XXIIª Volta a Peu a Alginet de 8K té una afluència acceptable. 550 atletes passaran per meta en esta clàssica de les carreres populars a les acaballes de l’ estiu. Alice Rebull se decanta per la Ribera Alta.

Els 8K d’ Alginet sumen 180m de desnivell positiu acumulat sense quasi gens de recorregut pel terme, a un 90% urbà i de llarguíssimes avingudes rectes i carrers inacabables.

Alice marca en meta 40’06” lo que suposa córrer a penes per dalt de cinc minuts per quilòmetre. Per tant 5:02/km com els que ha aconseguit és córrer molt i fort!

Diumenge de matí, a Castellar-Oliveral se corre la desena prova del Circuit Solidari El Corte Inglés Parc Natural de l’ Albufera. Ja abandonem les 8K de l’ estiu i ataquem les 10K de la tardor i de l’ hivern. Més de 1000 inscrits.

La climatologia té clemència del corredors i corredores. La temperatura és bona, no fa vent, el sol no té la força suficient per a vèncer els núvols i la humitat és fresca, és la de la pluja, no la de la evaporació dels arrossars. Tot concorda per a córrer a gust i gaudir de la carrera si el cos va bé.

Setze Blavetes i Blavets. De tot tenim, de ràpids i de tranquils. Fredi Llinares passa meta en 47’18” i Paco Mompó en 49’35. Elo Nadal en continu progrés i Miguel Pérez fan 52’58”. A partir d’ eixe moment van entrant, jo diria que quasi totes i tots, més que corrent, gaudint, com Miguel, Sonia i Neus de “xarreta”! Mila Sifre corre molt i molt bé aquesta edició.

Hi ha hagut any que s’ en ha anat a terra en la recta final, exhausta i sense esma! El diumenge corre Castellar en 55’10”, a 5:34/km, lo que suposa un dels millors 10K de esta “sexygenària”, 1ª en categoria Màster. Continuen entrant a tocar de Mila, Xavier Micó i Assumpta Cebolla, i finalment Juan, Pilar, Reme, M. José i Pepa.

La pròxima prova del Circuit de l’ Albufera és la nostra 10Ki20K de Sueca, la onzena de les dotze que conformen l’ anomenat circuit. Per fer-vos en una petita idea de la feinada que representa vos en faig partícips una mica.

Tenim que pintar el circuit, organitzar els responsables de cantons i de tràfic rodat, omplir borses del corredor, posar en marxa el repartiment de dorsals i samarretes, muntar la zona de meta amb tanques, arcs, banderoles, pancartes publicitàries, catifa, avituallament, tendal de cervesa, equip de so, repartiment de tanques pel circuit, col·locació d’ avisos per totes les cotxeres del carrers on descorre la cursa, de l’ aigua i esponges, la atenció a les ambulàncies, els cotxes de carrera, de principi i de final, la elecció de pràctics, el desplaçament a diversos llocs de València i voltants per recollir arcs, melons i productes que omplin la borsa del corredor, etc…

Es més extensa la llista però em faltaria paper. Ja veieu! Mobilitzem més de 180 persones que tenim que dirigir de la millor manera, cohesionant equips i tasques. Així és que anem per feina!

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.