Cullera se suma al 150 aniversari de les relacions diplomàtiques amb el Japó

  • La localitat celebra els pròxims dies 16 i 17 les IV Jornades de Cultura Japonesa ‘Harmonia i bellesa’

Enguany es commemora el 150 aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó. La ciutat de Cullera se suma a esta efemèride amb la IV edició de les Jornades de Cultura Japonesa, un clàssic ja en el municipi turístic que enguany compta, a més, amb el suport de l’ambaixada del país del sol naixent.

jornades-cultura-japonesa-cullera-2018Els costums i tradicions nipones seran els protagonistes en la capital turística de la Ribera els pròxims dies 16 i 17 de setembre, una bona excusa perquè els amants del país asiàtic així com aquells que desitgen descobrir esta cultura s’acosten fins a Cullera.

Les jornades porten per lema ‘Harmonia i bellesa’, dos conceptes íntimament vinculats amb els tallers ideats per a les jornades i que utilitzen els quimonos, la peça tradicional japonesa, com a leitmotiv.

El diumenge 16 el Castell de Cullera serà l’escenari d’obertura de les jornades amb un xou de quimonos, realitzats per la mestra Kazuko Tsuzuku. Hi haurà a més una degustació de sake —la beguda més internacional del Japó elaborada amb arròs— i pastes japoneses.

El dilluns 17, a partir de les set de la vesprada, l’espai social La Fonda acollirà una sessió de lectura sobre el quimono impartida també per l’experta Tsuzuku. Mitja hora després tindrà lloc una prova de vestits amb la versió estival del vestit japonés.

Les jornades de cultura japonesa s’organitzen a través de la regidoria de Patrimoni Històric i Museus del consistori cullerenc en col·laboració amb l’ambaixada nipona a Espanya.

Cullera vol aprofitar en esta edició del 150 aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó per a dotar d’un major significat a la celebració. Estes relacions s’iniciaren l’any 1868 amb la firma d’un tractat d’amistat, comerç i navegació.

La regidora delegada de l’àrea, Amparo Jover, ha assenyalat que l’aniversari diplomàtic «dóna major distinció a unes jornades en les quals aprofitarem per a seguir consolidant esta oferta que atrau curiosos interessats en la cultura nipona».

«Que dos cultures com la nostra i la japonesa es troben a Cullera és tot un símbol de la vocació universal del nostre municipi, que vol fomentar els intercanvis culturals amb tots els pobles del món», conclou Jover.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada