Crònica setmanal del CC Peus Quets: Acabant temporada

Crònica setmanal del CC Peus Quets: Acabant temporada

Aquesta és la recta final cap a les Nadalenques i Sant Silvestres. Algú o alguna pensarà, pot ser i tot en veu alta –Què diu el xafat este, si encara a penes comencem Setembre?

Sí, sols encetem Setembre, però açò va que vola! El dia s’ acurta, perillosament per a uns, afortunadament per a altres, però en una tancada d’ ulls estarem doblant Tots sants i ja sense remei Nadal i Cap d’ Any!

A partir d’ allà, algun trail combinat amb una mica d’ asfalt i pot ser també un poc de cross i enfilarem la Setmana Santa i les Pasqües. Què manera de córrer he! Pues ala, això, a córrer!

La vesprada del dissabte tenim la XXI Volta a Peu de Corbera. Sempre és un 8000 duret de pujades llargues com de grans baixades, enguany una mica menys seriós perquè pareix que per la despistada de la moto que obri la cursa se mengen un quilòmetre deixant la prova en 7K.

També, per despistada d’ algun responsable de circulació en els cantons, se veuen aparèixer en meta un cotxe que ràpidament fan passar sota l’ arc de meta abans de l’ entrada del primer corredor que pràcticament està al tocar. Coses!

Tan ràpid com el temps, Fran Navarro vola ras. A 4:01/km, en 30’20” se berena la volta a Corbera. Fran està fregant la gesta de baixar de 4! Fredi Llinares, lluitant per córrer sota els 4:30/km entra en 34’57” i Pascual Azorín ho fa en 35’30”, sent 3er al podi del Veterans C. Bona carrera dels tres .

Gema Rosell arriba una mica darrere i amb els seus 36’48” també puja al caixó en el tercer lloc de Veteranes B. Alice Rebull fa 4ª amb un crono de 39’13”. Van entrant els Blavets i Blavetes des de Paqui a Pepa passant per Mónica Mira, Àngels Riera, Miguel Ribera i Pepa Baldoví que també puja a podi, 3ª de les Veteranes C. Bravo dones de Peus Quets!

Al VIIè Gran Fons Nocturn d’ Alfafar en van sis dels nostres, quatre d’ entre ells a preparar la Mitja Marató d’ Estocolm del dia 15 de Setembre. Aquest Gran Fons, relativament jove, ja compta amb una bona acollida entre els Runners. 500 és el límit que marca l’ organització i 500 son els inscrits per a un 15000 pla que recorrerà dos voltes a un circuit totalment urbà ben il·luminat i senyalitzat… que de nit ja sabeu que tots els gats son negres!

Rubén Cerros va més que un Ferrari. Sostenir una mitja de 4:02/km en un 15K és anar molt. 1h00’33” és una proesa. Molt bona cursa, com la de Manu Lena i Yamidh Arias que tanquen la segona i última volta del recorregut en 1h08’24” i 1h14’42”; Yamidh fa 4ª en Sènior Femení.

Sari Roselló, conscient d’ entrenar com cal i regulant amb mètode, entra en 1h21’25”, a 5:26/km. Maribel Soriano i Juan Franco, junts fins al final, creuen meta amb 1h42’38”, sumant la Nocturna d’ Alfafar als entrenament per a Suècia.

Les vacances, les meues, fan saltar-me, la passada setmana, la 39ª 8K de Benicull, el meu mig poble! I no tanque aquesta crònica sense fer-ne cinc cèntims sobre esta prova que marca l’ inici de les festes.

Pocs del Club. Es celebra en dilluns, en una data on sovint molts estem fora… Bé, el cas és que Yamidh Arias va córrer-la molt i molt a gust. Benicull no és fàcil. El poble, edificat sobre un turó, la Muntanyeta de Benicull, suma un important desnivell positiu de 230m. I això és dur tenint en compte que sols son huit quilòmetres de recorregut. Yamidh doncs fa 38’14” que és una gran carrera. Miquel Morera, 43’12”, Paqui Riera i Emilio Sala, que corren junts 44’44”, i Inma Ortells 48’44”. Sempre entranyable aquesta veteraníssima prova de carreres populars.

Ahir m’ ofegava la calor, avui ja ha plogut i flota a l’ ambient un olor a terra mullada i una sensació de tardor que invita a la nostàlgia i a la serenor. I malgrat aquesta sensació de tranquil·la mansuetud, sé que tot és tan efímer, que encara no haurem anat a Estocolm… que ja estarem tornant!

A córrer… que el món s’acaba, però gaudim-ne cada segon!

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada