Almussafes instal·la càmeres en l’ajuntament, el Parc Central i les dependències policials

Almussafes instal·la càmeres en l’ajuntament, el Parc Central i les dependències policials
  • “Contribuirà a incrementar el nivell de protecció i afavorirà la dissuasió”, destaquen des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana

La Policia Local d’Almussafes compta amb un equip humà format per un total de 28 agents que exerceixen el seu treball en els plànols de la intervenció i la prevenció. Periòdicament, la plantilla desenvolupa diversos cursos de formació contínua amb l’objectiu d’adaptar-se als canvis i preparar-se per a enfrontar-se amb èxit a les situacions imprevistes.

cameres-policia-almussafes-estiu-2018Ara, l’Ajuntament d’Almussafes ha decidit fer un pas més en el seu compromís amb la seguretat en el terme municipal i complementar el servei oferit pel seu departament de Policia Local amb la utilització de l’última tecnologia.

Aquesta setmana, el consistori municipal ha pogut materialitzar un nou projecte que tenia diversos mesos en marxa en relació a aquest tema. Des d’ara, un total de dotze càmeres de vigilància vetlen per la seguretat de la ciutadania, tant en l’exterior com a l’interior dels edificis de l’Ajuntament i de la Policia Local.

En concret, s’han col·locat dos en els exteriors de la casa consistorial, una per cadascuna de les tres plantes d’aquesta infraestructura, tres en el parc Central que apunten en direcció a l’espai de jocs infantils, dos a l’interior de la reguarda policial i altres dues en l’exterior d’aquest edifici situat en el carrer Sant Creu número 1. En total s’han col·locat 12 dispositius d’aquestes característiques.

“La seguretat és una prioritat d’aquest equip de govern i en aquest sentit la tecnologia és per a nosaltres una gran aliada. Prova d’això és que estem impulsant la col·locació de càmeres també en els polígons industrials com a mesura per a garantir la protecció d’empreses i treballadors”, assenyala l’alcalde, Toni González.

Respectuoses amb la privacitat
“Disposem d’una plantilla potent, però als agents els resulta impossible estar a tot arreu alhora i aquesta iniciativa els permetrà controlar a distància allò que ocòrrega en les zones en les quals hem instal·lat aquestes càmeres, en el procés de les quals s’ha respectat la legislació vigent en tot moment”, informa el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.

En aquest sentit, des de l’executiu municipal asseguren que “estan correctament senyalitzades, respecten la privacitat de la ciutadania i la Policia Local està a la seua disposició per a explicar-los qualsevol dubte sobre aquesta cuestió”.

“Amb aquests dispositius obtenim un efecte dissuasiu i una excel·lent eina per a comprovar la possible comissió de delictes”, explica l’edil sobre aquesta instal·lació realitzada per l’empresa EPS Seguretat, S.L. en la qual l’Ajuntament d’Almussafes ha invertit un total de 14.500 euros IVA inclòs.

La intenció de l’executiu municipal és testar l’eficàcia de les càmeres instal·lades i continuar amb la col·locació d’aquest tipus de dispositius en altres espais públics. No és la primera vegada, no obstant això, que s’instal·len aquest tipus de càmeres en la localitat.

El Pavelló Poliesportiu Municipal ja disposa d’algunes d’elles amb funcionament autònom, per la qual cosa la previsió és que en breu el senyal rebut per aquestes càmeres es connecte al circuit controlat per la policia “per a centralitzar tot el dispositiu i poder tenir accés directe a les imatges en qualsevol moment i amb major rapidesa en cas de produir-se algun succés”, assenyalen des de la Policia Local.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.