Pilar Moncho (Compromís) encén els ànims de l’ajuntament i els socialistes de Cullera

Pilar Moncho (Compromís) encén els ànims de l’ajuntament i els socialistes de Cullera
pilar-moncho-cullera-agost-2018

Pilar Moncho

Unes declaracions de la diputada provincial de Turisme i regidora de l’Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho, han encés els ànims a Cullera. Reclama major finançament per a turisme alhora que es mostra partidària d’aplicar la polèmica taxa en el sector.

Aquestes manifestacions les va fer aprofitant un esmorzar de germanor entre el col·lectiu de Cullera i  Tavernes de la Valldigna celebrat a la capital turística de la Ribera.

Pel seu interés, reproduïm íntegrament el contingut de les notes emeses per Bloc-Compromís de la Ribera Baixa, PSPV-PSOE de Cullera i la Regidoria de Turisme del mateix municipi.


 

Baldoví: L’interés per un avançament electoral sols obeeix a interessos espuris

El diputat i portaveu de Compromís al Congrés a Madrid, pronuncia aquestes paraules a Cullera, en el tradicional acte d’agermanament entre militants i simpatitzants de Cullera i Tavernes de la Valldigna.

Baldoví afirmà que “la gent que ha votat als partits del govern del Botànic demana estabilitat i seguir amb els projectes que han aconseguit millorar la vida de les persones”, al mateix temps es va mostrar taxatiu i expectant a l’hora de buscar una solució als greus problemes que patim els valencians i les valencianes: L’infrafinançament, el deute i uns pressupostos generals de l’estat acord al pes poblacional.

En aquesta línia es va manifestar la secretaria autonòmica d’hisenda, Clara Ferrando, participant a l’acte, on va afirmar que “Compromís ha brindat al nou govern de l’estat una oportunitat per al canvi, recolzant la moció a Rajoy”. Ferrando va remarcar que “lluny de més capacitat d’endeutar-se, el que necessitem són recursos que vinguen de la modificació del sistema finançament autonòmic”.

Moncho: “No ens donen finançament per a turisme i al mateix temps s’oposen en aplicar la taxa turística, fet que impedeix millorar les infraestructures i serveis”

Per a Ferrando “Tenim molt clar que no donarem el nostre vot a favor per molles, perquè el que necessitem les valencianes i valencians és el pa sencer. No oferirem un xec en blanc a canvi de res”.

Per la seu part, la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, va continuar en la mateixa línia que Baldoví i Ferrando. Moncho manifestà que: “No entenem la postura del vot dels nostres socis govern en el CPFF, necessitem diners per a les nostres polítiques”. En referència a l’àrea de turisme, es va mostrar contrariada, ja que “no ens donen finançament per a turisme i al mateix temps s’oposen en aplicar la taxa turística”, fet que impedeix millorar les infraestructures i serveis de les destinacions turístiques.

Bloc-Compromís de la Ribera Baixa


 

El PSPV recrimina a Moncho (Compromís) que li lleve ajudes a Cullera i ara reclame un millor finançament turístic

  • “No té cap credibilitat”, denuncien els socialistes, que l’acusen d’atorgar ajudes en funció del color polític tal com feia el PP

Els Socialistes de Cullera han recriminat a la diputada provincial de Turisme i militant de Compromís, Pilar Moncho, que reclame a Cullera un millor finançament per als municipis turístics precisament després que ella suprimira ajudes directes de l’àrea de Turisme de la Diputació de València a les localitats costaneres.

Des del PSPV-PSOE consideren que Moncho “no té cap credibilitat” quan demana un millor finançament turístic perquè és l’autora intel·lectual del desmantellament d’ajudes com ara les atorgades anteriorment per la Diputació als municipis amb banderes blaves.

Al respecte, els socialistes cullerencs denuncien que la política discriminatòria de Moncho ha obligat l’Ajuntament de Cullera a llevar diners d’altres partides per a poder seguir mantenint estos distintius. “Moncho ens infrafinança”, li responen rotundament. “Només la sensibilitat d’altres àrees de la Diputació, no governades per Compromís, ens ha permés rebre ajudes per desenvolupar polítiques turístiques”, manifesten els socialistes.

Però no sols això. Cal recordar que Moncho va suprimir eixes subvencions deliberadament perjudicant Cullera, amb un alcalde socialista, i afavorint altres municipis amb alcaldes de Compromís que no tenien ni tenen banderes blaves i ara reben més diners.

En eixe sentit, els socialistes assenyalen que la tasca de Moncho com a diputada provincial de Turisme en relació a Cullera i també a altres ciutats turístiques de rellevància  “és més que qüestionable” i lamenten que fonamente la seua política “en el mateix que Compromís criticava al PP: l’arbitrarietat en les ajudes i la discriminació dels municipis que no són del seu mateix color polític”. “Sempre que li hem demanat alguna cosa ens l’ha denegada”, remarquen.

L’executiva dels socialistes de Cullera reprova que, des del seu càrrec, Moncho no haja fet absolutament res per millorar l’infrafinançament de Cullera com a poble turístic i ara vulga “ficar-se una medalla en el tema del finançament autonòmic atacant el PSPV”. “Moncho ha fet molt més per l’infrafinançament de Cullera que per la millora del sistema de finançament de la ciutat com a municipi turístic”, afirmen.

PSPV: La política de la diputada “és el mateix que Compromís criticava al PP: l’arbitrarietat en les ajudes i la discriminació dels municipis que no són del seu mateix color polític”

Mentre el govern municipal de Cullera presidit per Jordi Mayor, qui també és el president de la Comissió de Turisme de la FVMP i secretari de Turisme del PSPV, lidera un bloc de municipis turístics per aconseguir un millor finançament, ella com a diputada provincial de Turisme ha fet tot el contrari. “No és el que dius, sinó el que fas”, li recorden.

Pilar Moncho ha participat en una campanya de Compromís a través de les xarxes socials reclamant un millor finançament per a la Comunitat Valenciana i ha al·ludit a les necessitats dels municipis turístics en esta matèria, assegurant que en una ciutat turística com Cullera “els recursos calen per a millorar les infraestructures i per oferir al visitant i al veí unes millors infraestructures i una millor qualitat de vida”.

Els socialistes, que estan d’acord amb la millora del sistema de finançament dels municipis turístics i de la Comunitat Valenciana, li retrauen que “ens ha llevat part dels recursos que reclama” i, per tant, veuen “desencertat que la diputada utilitze Cullera com a escenari en un exercici de cinisme polític”. Per això demanen als seus socis de govern que li exigisquen a “Moncho que deixe de burlar-se dels cullerencs”.

Taxa turística
En la citada campanya, Pilar Moncho també es mostra favorable a la taxa turística que el sector ha rebutjat en bloc, com també ho ha fet el PSPV-PSOE. A ulls dels socialistes açò demostra l’absoluta falta de sintonia entre el sector turístic i la diputada.

“Pilar Moncho vol castigar les localitats que viuen del turisme amb una taxa inapropiada. Creu que així es poden compensar les seues retallades i s’equivoca. Moncho demostra una vegada més que està allunyada dels interessos i del sentir dels ajuntaments i dels empresaris de les poblacions de més pes en el sector a la província de València”, conclouen els socialistes.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Comunicat de la Regidoria de Platges de Cullera

A la vista de les declaracions públiques de la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, en les quals ha acusat l’Ajuntament de Cullera de rebre subvencions sense justificar, en al·lusió a les ajudes rebudes per esta Administració Local per part del Patronat Provincial de Turisme en relació a l’obtenció de banderes blaves, la regidoria de Platges dirigida per Salva Tortajada, manifesta:

Tortajada considera inadmissible que Moncho acuse deliberadament, sense proves i des del coneixement de la falsedat de l’assumpte, a un ajuntament de rebre subvencions sense justificar

1.- Que la diputada provincial falta a la veritat quan assenyala que les citades ajudes es van rebre sense justificació alguna.

2.- Que durant els períodes 2013, 2014, 2015 i 2016 es van justificar les citades subvencions seguint els criteris fixats per la mateixa Diputació Provincial de València, és a dir, aportant els certificats acreditatius de l’obtenció de banderes blaves i de la Q de qualitat de les platges del municipi.

3.- Salva Tortajada considera inadmissible que un càrrec públic del govern provincial acuse deliberadament, sense proves i des del coneixement de la falsedat de l’assumpte, a un ajuntament de rebre subvencions sense justificar.

4.- Finalment, Tortajada exigix a Moncho que retire públicament estes greus acusacions contra l’ajuntament i li requerix més rigorositat a l’hora de fer observacions sobre el funcionament de l’Ajuntament de Cullera i del seu propi departament.

Ajuntament de Cullera

Nota: L’Ajuntament de Cullera ha facilitat als mitjans de comunicació tota ladocumentació on s’evidencia que les subvencions han estat justificades davant la Diputació de València.

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada