El Voluntariat Mediambiental de Corbera compleix 25 anys amb una exposició i una taula rodona

25-anys-voluntariat-mediambiental-corbera-setembre-2018El Voluntariat Mediambiental de Corbera (VMC) celebra el primer quart de segle de vida. Per això, el pròxim diumenge, 2 de setembre, inauguraran una exposició commemorativa que fa repàs a eixos 25 anys d’història.

Paral·lelament, duran a terme una taula rodona en la qual recordaran la seua trajectòria i “alhora, ens plantejarem algunes preguntes”, segons han avançat.

“El Voluntariat Mediambiental de Corbera no naix del no-res; “som un poble abraçat per la muntanya i hem fet vida de cara a ella”, expliquen des del col·lectiu altruista que treballa tots els anys per salvaguardar i millorar, si és el cas, el seu entorn.

“Els poblats prehistòrics se situen a la serra; els primers desnonats, jueus i musulmans, s’han refugiat a les muntanyes; els frares i predicadors han caminat per aquestes sendes; hi ha vingut el ‘Llenyater de Fortaleny'; els nostres iaios s’hi refugiaren de llargues dictadures, i també venceren la fam amb forns de calç; en la muntanya van trobar herbes que van curar mals”, recorden a l’hora de fer valdre la Serra de Corbera.

Des del col·lectiu no han oblidat agrair “a totes les persones que, d’una o d’una altra manera, heu contribuït a protegir l’entorn natural de la contaminació i la irracionalitat humana”.

La inauguració de l’exposició i la taula rodona es durà a terme a les 19.30 hores de l’esmentat diumenge, dia 2. La mostra podrà ser visitada del 3 al 13 en horari de biblioteca. Aquesta activitat s’emmarca dins les Festes Majors del poble i compta amb la col·laboració de l’ajuntament.

RBi


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada