El MIM avança la programació de la seua 29a edició als banyistes de les platges i a les xarxes socials

  • Del 19 al 23 de setembre Sueca es converteix en l’escenari més gran del teatre gestual

L’àmplia i variada oferta de propostes de la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM), que celebrarà la seua 29a edició del 19 al 23 de setembre sota el lema El moviment que parla, s’ha donat a conèixer aquest agost d’una forma molt directa, pròxima i particular.

cartell-mim-2018

Cartell de Javi Martínez

Els primers a conèixer-la han sigut els banyistes de les platges de la Ribera. Un equip de l’organització del festival ha anat repartint durant aquests dies els primers 2.000 programes de mà de la seua nova edició tant pels passejos marítims com per l’arena i la riba del mar. Un gest, el de repartir i oferir, de mà en mà i de tot cor, la programació d’aquesta nova edició, el contingut complet de la qual ja pot consultar-se des d’avui en la pàgina web del festival: www.mimsueca.com.

Com desvetla Joan Santacreu, director del MIM, “vint-i-cinc companyies participaran entre el programa oficial del festival i el offMIM amb més de cinquanta representacions i activitats”.

Una extensa programació en la qual el públic “podrà gaudir de companyies valencianes, nacionals i internacionals, que combinen diferents llenguatges, gramàtiques i disciplines en les seues propostes, espectacles tant per a adults com per a gaudir en família”.

Malgrat prometre’s que aquesta edició seria més relaxada que l’anterior amb la finalitat d’agafar forces per a celebrar el 30 aniversari que vindrà en 2019, reflexiona el director, “finalment hem elaborat un programa molt ambiciós perquè volem que cada MIM faça història en tots nosaltres”.

El suecà Javi Martínez signa enguany la imatge que protagonitza el cartell de la 29a edició seguint la tradició del festival que siga un artista local l’encarregat de realitzar-ho. Com assenyala Santacreu, “cada any convidem un artista de Sueca, combinant artistes de llarga trajectòria professional amb artistes novells, al mateix temps que alternem també que un any siga un creador i al següent una creadora”.

Artistes que tenen plena llibertat per a plasmar el seu art sempre que aquest “pose de manifest i reflexe allò que és el MIM, l’aposta per un festival contemporani, rupturista, innovador, creatiu i avantguardista”. Enguany, el triat ha sigut “un jove artista que està sent reconegut en molts festivals de fotografia i pensàvem que també era una bona manera de plasmar i reconèixer el seu treball confiant-li aquest encàrrec. Nosaltres hem quedat fascinats amb el seu treball”.

Per la seua banda, a la llista dels grans mestres del mim – José Monleón, Paolo Nani, Claire Ducreaux, Eugenio Barba, Amador Artiga (Cia. Phipip Genty), Tomás Ibañez (Visitants), José Dault (Kulunka Teatre), entre molts altres- que cada any bolquen la seua passió, coneixements, recerques i reflexions sobre el valor del gest en els articles que inclou el catàleg del MIM, se sumen enguany dos grans noms: Sol Picó i Maurici Celedón, director del Teatre del Silenci. El catàleg, editat i imprès aquest agost, ja està a disposició també dels espectadors.

Les entrades del MIM eixiran a la venda el pròxim 1 de setembre a les 9:00h del matí en la taquilla del festival i partir de les 12:00h del migdia per Internet i per telèfon. La presentació oficial de la programació i de les novetats de la seua 29ª edició es donaran a conèixer en una roda de premsa que tindrà lloc el 5 de setembre a les 12:00h en la Masia El Teular.

MIM


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.