La solució provisional del pont de Fortaleny passa per un túnel que s’inunda cada dia que plou

La solució provisional del pont de Fortaleny passa per un túnel que s’inunda cada dia que plou
  • La plataforma reclama de la Diputació que pose terminis i habilite la partida econòmica necessària per a instal·lar la passarel·la sobre l’A-38

La Plataforma Pont de Ferro va tornar a criticar dissabte passat la solució provisional que actualment construeix la Diputació de València en l’històric pont que uneix els termes municipals de Sueca i Fortaleny amb un cost de 70.000 euros.

A través de xarxes socials van difondre imatges en les quals es mostra el túnel pel qual discorre el camí alternatiu inundat amb 20 centímetres d’aigua. La matinada anterior s’havien arreplegat en la capital de la Ribera Baixa 17,3 litres de pluja per metre quadrat.

“Esperem decisions sobre la passarel·la”, van dir en el seu breu escrit de crítica, no exempt d’humor sorneguer, adreçat a Pablo Seguí, diputat provincial de Carreteres, i Toni Gaspar, nou president de la Diputació.

Van recordar que cada vegada que “plouen quatre gotes hi haurà un pam d’aigua, com ara, per a passar per sota l’A-38; a veure si el ministre de Foment, José Luis Ábalos, aconsegueix posar una barqueta en el túnel per a les persones, com existia abans de construir els ponts”, van bromejar.

Les associacions i persones integrants de la plataforma han manifestat en reiterades ocasions la necessitat de reclamar de la Diputació de València que pose terminis i habilite partides econòmiques per a la recuperació íntegra del vell pont per a ciclistes i vianants, tal com es van comprometre. Es tracta de la segona fase i havia de transcórrer en forma de passarel·la per als vianants per sobre de l’autovia A-38.

El citat pas aeri disposa ja d’ancoratges i dos túnels per a accedir a la població de Sueca, pràcticament en línia recta. La solució provisional que ara construeixen portarà a haver de recórrer prop d’un quilòmetre entre camps de cultiu quan la distància a recórrer per la passarel·la prevista i promesa per la pròpia Diputació és d’amb prou faenes 200 metres.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.