Crònica del CC Peus Quets: Ple estiu i onada de calor

Crònica del CC Peus Quets: Ple estiu i onada de calor

Pot ser m’ haja oblidat de la calor de l’ estiu passat, però la d’ enguany crec que acabarà amb la meua resistència! I aquestos xafats del córrer a peu… sense parar de competir, quant no deuria ningú treure la punta del nas al sol!

prese-claver-or-antella-estiu-2018

Prese Claver, or a Antella

Amb 35º o 37º a l’ ombra creieu que és pot córrer? Quan lo més adient és col·locar-nos sota una ombra espessa, de bona teula a poder ser, i demanar-li explicacions de la canícula a una bona, gran i freda gerra de daurada cervesa!

El darrer dia del mes de Juliol surten cinc peuets cap a Antella. Se celebra la 30ª Volta a Peu. El club Centre Esportiu i Cultural d’ Antella, el CECA, ja és adult! Pot ser que tinga merescut, com el Barça, l’ afegitó de “més que un Club” per els esdeveniments que organitza: el Duatló de Març, el Triatló del Juliol, la Volta a Peu, la Travessia del Xúquer de tres distancies a l’ Agost, la Mercenari Iber d’ Obstacles d’Octubre i en preparació per a un proper futur, el Porcell, una prova de Ciclocross. 6 proves i de gran convocatòria!

La carrera, que donen de 9000m, però sent-ne una mica menys, porta un desnivell de 100m, poca cosa per a un terreny escarpat com el d’ Antella, tot asfalt i poc urbà.

Manu Lena ho corre en 36’44”, rapidet, que quant més tardarà més calor patirà. Prese Claver i Pascual Azorín passen meta en 41’12” sent Prese primera en Veteranes 2. Bona carrera, amb càlcul, força i temple. Sari Roselló i Paqui Riera, com sempre, amb la seguretat i la serenitat que les caracteritza creuen l’ arc marcant 46’10” i 48’32”.

Divendres 3 d’ Agost a Riola s’ organitza la 18ª Volta a Peu. S’ en encarrega Sutrail. Bona volta, gran bossa del corredor, correcte avituallament. S’ hi veu al darrere la experiència en carreres populars i trails, amb un recorregut renovat, i sumant-hi una volta a peu per a caminants! Es complicar la organització però enriquir la prova. Passaran meta 377 corredores i corredors.

Fran Navarro, en un intent de superar la velocitat corrent per baix de 4km/mn se queda molt, però que molt prop, a 4,00km/mn justets fent 32’02”. Manu Lena corre també molt ràpid i tanca Riola en 33’44”. Miguel Pérez minimalista convençut, també corre bé la distancia: 40’24”. Pedro, Sonia, Luis i Sari, fent equip, divertits i gaudint de la volta malgrat el sol, la calor i la humitat entren a la Plaça de la Constitució en 43’46”. Sari, regalant somriure i felicitat ocupa el tercer lloc en Veteranes B.

Angeles Bernal i Pepa Baldoví faran meta una estoneta després. Angeles que no entrena, o ben poc encara fa 47’04”, lo que és un premi personal. I més quant s’ assabenta que s’ ha coronat 1ª a la categoria de Veteranes C. Pepa amb els seus 52’37” també puja a podi, tercera de la mateixa categoria. “Top blue” al caixó de la gloria! I un exemple de lluita, força i determinació, el de Maribel Soriano, sense dubtes, premi a la voluntat i a la fermesa.

En la caminada de 4,5K, tenim una representant, Joana Gómez amb una excel·lent predisposició per a la… marxa!

Favara, 8300m, dissabte, 20h00, les 18 de sol! Puntuals, eixida cap a la falda de la muntanya de Corbera, rumb a Llaurí, el Sol en plena cara, la brisa, imperceptible en cola, la humitat extrema, prop del 80%. El recorregut, sobre el km4, se veu habilitat de dos avituallaments, primer d’ esponges xopes d’ aigua, després, una mica més lluny d’ aigua fresca i al tornar, al mateix lloc, altra vegada en sentit contrari, d’ aigua i esponges. Feia falta, Favara no ha fallat.

Rubén Cerros a 3,43mn/km braços al cel en meta en 31’33”. Ramon Monjo, 36,07, Fredi Llinares, 39’32”, Pascual Azorín, 39’45” i Prese Claver que amb 39’57” fa segona en Vet. B. Prese, que no té el mal d’ altures, toca el segon podi de la setmana!

L’ altre grup entra entre els 40 minuts i els 45. Aquí hi trobem Paco, Esther, Elo, Miguel Pérez i Miguel Ribera que en el tram d’ anada cap a Llaurí ho passa mal.

La tercera tanda que va dels 45 fins als 50mn és conformada per Paqui, Sonia, Neus, Mila Sifre que és primera en Màster Femení, Angeles Riera que fa un “carreron” i Mònica Mirà.

La quarta onada entrant ens porta a meta a Pilar Ferrús que també corre molt bé avui, Inma, Miquel, M. José, Reme, Juan i Pepa. Esgotats, brillants de suor, buscant aire fresc i bufant-ne de calent, renegant de la calor, i… jo no sé ni el com ni el perquè, totes i tots contents i somrients!

“Dolo’s Chill Out Terrasse”
Dolo Mañez, autèntica organitzadora d’ activitats, munta una reunió dominical a la Ratlla del terme. Passejada per la mar cap al Dosel i tornada, sessió de ioga a càrrec de Luisa Carbó, recentment titulada amb el Certificat de Professionalitat en Instrucció de Ioga i, en acabar, capbussada a la Mar Mediterrània que completa la vivificant i relaxant classe de Luisa.

Mentre això passa, quatre… atrevits inconscients s’ en van a fer muntanya, desafiant la calor ben aprovisionats de barret, d’ aigua fresca i cervesa freda amb la intenció de fer la “exploració” a Alcoi de la ruta del Estret del Cint i el Pic del Faraó per a la segona eixida de Senda Quets la propera temporada. Al final, calor gens, molt menys que a Sueca, i feliç ruta completada.

El compromís és retornar al campet de Dolo a hora de paella, que cuina magistralment, com sempre, ella mateixa.  “Picaeta”, xerrada prèvia, música de fons… i se dina de molt bona gana. Paella de la Dolo, Ingredients de ca Paco i Pilar, “aigua-llimó” i “granitzat d’ horxata” de Dolo i unes poques coques d’ ametla, xocolata o coco que fa un servidor a més d’ “herberet” casolà, tot també gràcies als bons oficis de logística i material d’ Andrés Ventura. Fermin Gutiérrez ofereix a Dolo una replica de sobretaula de la escultura de Daniel Claver: la Paella, la de la rotonda del carrer Sequial, feta a ma, perfectament reproduïda.

Ens espera la piscina de 2m de diàmetre, on entrem… tots els 24 que hem vingut a la terrassa Chill Out de la Dolo, i el qui no entra el llancen dins! Diversió brutal, típica d’ uns adolescents de… quaranta a més de seixanta anys!

És tot abans de les vacances i els èxodes estivals. Les carreres no s’ acaben, la onada de calor no pot contra elles però el mal al que ens enfrontem és el perill d’ incendis, com el d’ avui, dilluns, 20h30, a Llutxent. Dolorós.

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada