Almussafes incorpora un servei d’acompanyament a majors en els plans del Servef

Almussafes incorpora un servei d’acompanyament a majors en els plans del Servef
  • L’ajuntament torna a sol·licitar la seua adhesió als programes d’ocupació Emcord i Emcorp

L’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Almussafes torna a adherir-se a les convocatòries de Emcord i Emcorp del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) amb l’objectiu de seguir brindant a les persones parades de llarga durada i a les persones majors de 30 anys noves oportunitats d’accedir a un lloc de treball.

La previsió és que la selecció dels candidats per al programa dirigit a persones parades de llarga durada es porte a terme a l’octubre perquè s’incorporen al novembre i que en el cas de les persones majors de 30 anys el procés es desenvolupe al novembre perquè inicien els seus contractes al desembre.

Malgrat que el consistori encara no coneix la xifra d’empleats que se li assignaran, la Regidoria d’Ocupació ha elaborat un projecte en el qual s’especifiquen els programes que pretén impulsar gràcies a la seua incorporació.

La principal novetat respecte a les tasques que ja s’han realitzat amb altres plans és la creació del programa ‘Els nostres majors’, amb el qual l’executiu municipal pretén posar en marxa un servei d’acompanyament a persones d’edat avançada per a facilitar gestions bàsiques del seu dia a dia com l’assistència al metge i també per a permetre’ls passejar per la població i fer-los companyia.

“Amb iniciatives com aquesta es demostren el benestar i la qualitat de vida d’una societat i per això hem proposat que part dels treballadors d’aquests plans puguen destinar-se al desenvolupament d’aquesta iniciativa que estem convençuts que serà ben rebuda per la ciutadania”, destaca l’alcalde d’Almussafes en funcions, Faustino Manzano.

En el projecte també s’han inclòs altres programes d’obres i serveis d’interés general com ‘Rehabilitem’, amb el qual es pretén seguir contractant oficials i peons de la construcció i agrícoles per a la millora d’espais públics del terme municipal, tasques entre les quals destaquen la neteja de camins. A més, també s’han sol·licitat efectius per a desenvolupar altres programes com ‘Neteja dels polígons industrials’.

Programa Personalitzat d’Inserció
Per primera vegada en aquestes convocatòries, per a les quals el Servef remetrà a l’Agència de Desenvolupament Local la llista amb les persones registrades que reunisquen les condicions per a poder accedir als llocs concedits, els aspirants hauran de cursar prèviament de manera obligatòria l’Itinerari Personalitzat d’Inserció (IPI).

Es tracta d’un curs dissenyat per a reforçar l’atenció que s’ofereix a les persones aturades en els Centres Servef que es desenvoluparà al llarg de tres jornades, la primera d’elles prevista per al pròxim dilluns 17 de setembre a les 10 hores en la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes. Els tècnics del Servef es traslladaran fins a la localitat per a proporcionar als assistents les eines necessàries per a facilitar la seua inserció en el mercat laboral.

“És important recalcar aquesta qüestió perquè, tal com marca la normativa actual, aquelles persones que no realitzen aquestes sessions no podran accedir a aquests programes d’ocupació”, ressalta Manzano. Així mateix, serà imprescindible tenir actualitzada la informació relativa a experiència i formació per a poder accedir al procés de selecció, en el qual es tindran en compte aspectes com els ingressos familiars, la discapacitat i ser dona.

A l’octubre es coneixerà a quant ascendeix l’ajuda concedida per la Generalitat Valenciana i, per tant, quina quantitat destinarà el propi Ajuntament en concepte d’indemnització per finalització de contractes i pel material necessari per a cofinançar els projectes proposats.

Resultat anterior convocatòria
A mitjan d’aquest 2018 van finalitzar els seus contractes els 17 empleats a Almussafes gràcies a la primera edició dels programes Emcord i Emcorp, amb els quals el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) busca reduir la taxa d’ocupació entre les persones parades de llarga durada i les majors de 30 anys, respectivament.

Gràcies a les subvencions rebudes, que en la citada convocatòria van ascendir a 172.153,25 euros per a tots dos plans, els seleccionats han tingut l’oportunitat de comptar amb un contracte laboral de sis mesos a jornada completa exercint funcions relacionades amb la jardineria, la neteja i la construcció.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.