‘Ribera de Xúquer – un riu d’experiències’, nova imatge turística del consorci comarcal

‘Ribera de Xúquer – un riu d’experiències’, nova imatge turística del consorci comarcal
  • “Oferta turística única i diferenciadora, integrant tots els municipis de la Ribera Alta i la Ribera Baixa”

La sala d’actes de la Mancomunitat de la Ribera Alta va acollir dimarts passat la presentació de la nova imatge turística de la Ribera de Xúquer, que representarà tota l’oferta de turisme dels destins de la Ribera amb el nom “Ribera de Xúquer – un riu d’experiències”. L’acte va comptar amb la presència de Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, i Oro Azorín, presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, entre d’altres autoritats.

nova-imatge-turistica-consorci-ribera-2018Aquesta nova imatge turística és un dels projectes que formen part del Pla de Dinamització i Governança Turística de La Ribera de Xúquer, que pretén definir i estructurar els principals productes turístics de la Ribera de Xúquer per oferir una proposta comú de tots els municipis de la comarca i posicionar la Ribera com a destinació turística. El pla està cofinançat per l’Agència Valenciana del Turisme, la Diputació de Valencia, València Turisme i el Consorci de la Ribera.

Una X marcarà el lloc
La nova marca turística està representada per una “X” de traç modern, amb la frase “Ribera de Xúquer – un riu d’experiències”, per a transmetre una imatge turística diferenciadora que represente el projecte integral de promoció del destí. S’ha triat la lletra “X” com a imatge de marca perquè és la lletra inicial del nom del riu Xúquer i al mateix temps és el símbol que s’utilitza per a localitzar o marcar un punt sobre un mapa.

La “X” és també un punt de trobada de camins i d’experiències que vol transmetre els atractius i valors turístics d’aquesta comarca que té el riu Xúquer com a eix vertebrador. El color principal de la marca i les seues aplicacions és el verd, que recorda el riu Xúquer i la seua ribera, la verdor que acompanya el visitant quan arriba a la Ribera, una comarca amb elements clarament diferenciadors en els seus paisatges, la seua gastronomia, les tradicions i l’hospitalitat i caràcter dels seus habitants.

“La nova marca turística del Consorci de la Ribera aglutina a les dues Riberes, la Alta i la Baixa, perquè des de fa ja uns anys creguem que el tema de turisme ha de ser treballat de forma conjunta pels dos territoris. Tenim un territori fàcilment identificable com a Ribera, al voltant del Xúquer i els seus afluents, que vertebren i uneixen, i al voltant d’eixa idea hem creat una marca per a identificar-nos i representar tot allò que som com a territori: patrimoni cultural, natural, gastronomia, rutes cicloturistes, la via verd o el Molí de Monsalvà, entre d’altres. Tenim tot un ventall d’actuacions dins del Pla de dinamització i Governança Turística, i era molt important crear una marca que empare totes eixes actuacions que es duran a terme, per a que sempre siguen identificables amb eixa nova imatge que crec que ens representa molt bé com a destinació turística” va assenyalar Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

El Consorci de la Ribera treballa actualment en la creació d’una xarxa de rutes ciclistes i per a vianants que connectarà tota la comarca i en la configuració d’un club de producte per a estructurar l’oferta turística de la comarca amb la participació de tots els municipis. Es tracta d’identificar els principals atractius turístics i configurar una oferta de qualitat i diferenciadora que siga atractiva per als visitants.

Consorci de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada