La banda de Cehegín guanya el certamen de música de cinema de Cullera

La banda de Cehegín guanya el certamen de música de cinema de Cullera
  • L’esdeveniment penja el cartell de no hi ha bitllets i es consolida com un dels referents a les portes de complir una dècada

La Societat Musical de Cehegín fou la triomfadora del IX Certamen Nacional de Bandes de Música Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló. Els murcians, sota la batuta del jove oriolà Rafael González, s’emportaren el preuat trofeu gràcies a una precisa interpretació d”Alatriste’, la primera BSO íntegrament espanyola que es toca en esta trobada bandística.

banda-cehegin-certamen-cinema-cullera-2018

Societat Musical de Cehegín

La victòria resultà ajustada i les puntuacions del jurat no deixen lloc a dubtes. La vencedora va obtindre 430 punts mentre que l’Associació Musical Santa Cecilia d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real), amb la BSO de ‘El guardián de las palabras’ i sota la batuta de Carlos Arias Lizcano, va quedar en segon lloc amb 416 punts.

Una mica més despenjats, els de la Banda Sinfónica ‘Ciudad de Jaén’, sota la direcció del granadí Miguel O. Musso Buendía. Els de Jaén, que feren un digne paper, van apostar per un clàssic, la BSO de West Side Story, qualificada amb 357 punts.

La banda guanyadora s’emporta un premi de 4.000 euros, mentre que la segona classificada obté 2.000 euros i la tercera 1.000. A més, cadascuna d’elles rep 2.000 euros sols per participar.

Però el gran triomf se li adjudica al mateix certamen, organitzat per la regidoria d’Activitats Musicals que dirigix Sílvia Roca. Es va penjar el cartell de no hi ha bitllets. Els Jardins del Mercat de Cullera van acollir més de 1.300 persones, una xifra que contribuïx a apuntalar un esdeveniment que està a les portes de complir una dècada.

Per a l’alcalde, Jordi Mayor, «Cullera es consolida com a ciutat de la música» en el panorama valencià. «La decidida aposta bandística del consistori, mantenint i promocionant els certàmens que ja existien i impulsant noves iniciatives com l’A tres bandes, fa que si es pensa en música de banda, siga necessari referir-se a Cullera», comenta el primer edil.

El certamen es va culminar amb l’actuació de la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, la pedrera de l’agrupació que hui s’erigix com una de les millors agrupacions amateurs del món, pujà a l’escenari per a donar regna solta a la seua creativitat amb ‘La máscara del zorro’, i ‘Charles Chaplin’.

Els joves intèrprets, dirigits pel cullerenc Jorge Buenrostro Tur, van alçar al públic dels seus seients i deixaren palés que el futur de la música de banda està més que garantit.

Cada societat va interpretar les bandes sonores després de ‘regalar’ al públic un pasdoble de l’enyorat mestre i compositor local Rafael Talens Pelló, creador del certamen i al record del qual va dedicat.

Jurat de luxe
El jurat d’enguany ha estat conformat per tres pesos pesants de la direcció musical i la composició de l’actual panorama musical espanyol. El president ha sigut Jordi Peiró, titulat superior en trombó i bombardí pels Conservatoris de València i Madrid. Actualment compon la BSO del llargmetratge de terror «Burga» que s’estrenarà a la fi d’any i és professor de la Banda Municipal de València.

L’acompanyaren com a vocals l’actual director de l’SMI Santa Cecilia de Cullera —guanyadora del Certamen Internacional de Bandes de València 2018—, Carlos Garcés Fuentelsaz i el compositor i director cap de la Unitat de Música del Regiment Immemorial del Rei número 1, l’alberiqueny Juan Bautista Meseguer Llopis.


 

santa-cecilia-cullera-lliura premi certamen-2018Santa Cecília de Cullera lliura a la ciutat el premi del Certamen Internacional de Bandes de València

La Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera culminà este divendres les celebracions per la seua victòria en la Secció d’Honor al Certamen Internacional de Bandes de Música de València amb una cerimònia en la qual lliura simbòlicament el premi a la ciutat.

L’alcalde, Jordi Mayor, va rebre a la Casa Consistorial la família ceciliana, encapçalada pel seu president, Francisco Rico i el director de la banda, Carlos Garcés Fuentelsaz. És el tercer certamen en quatre anys que guanya Santa Cecília, el que la situa com una de les agrupacions més rellevants del moment.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.