Navarrete: “És indecent mantindre paralitzades tantes obres en matèria hídrica”

Navarrete: “És indecent mantindre paralitzades tantes obres en matèria hídrica”
  • Critica que encara estiguen en l’aire actuacions prioritàries com la disminució de riscos d’inundació i defensa d’avingudes i de gestió d’aigües residuals, entre altres actuacions

El Govern en respostes a Compromís ha admès aquesta setmana que el cost de vigilància i conservació de les obres de reordenació de la infraestructura hidràulica de l’Horta i xarxa de sanejament de l’àrea metropolitana de València, paralitzades des de 2012, ascendeix a 180.000 euros anuals, la qual que suposa 1,08 milions d’euros en aquest període i per a unes obres executades en la seua major part. “Una xifra escandalosa de despesa que seria perfectament evitable d’haver-se conclòs les mateixes, però que ha topat amb el mur de l’escassa inversió estatal en aquesta autonomia dels últims anys, la cancel·lació de projectes i els incompliments dels seus compromisos en la matèria” , ha lamentat el senador.

En el cas concret d’aquesta actuació a València, les obres es van iniciar el 15 de març de 2010 després de diverses pròrrogues, amb data 9 de juliol de 2012 es va signar l’acta de suspensió temporal de les obres, encara vigent a dia de hui. L’import de l’obra certificada a data actual, indica el Govern, ascendeix a 27.421.462,72 euros, el que representa un 77% del pressupost del Projecte, sense que s’haja desbloquejat en aquests anys. La societat Acuamed ha anunciat que pretén reactivar-la enguany.

El senador valencianista ha lamentat que aquest territori “que ha estat en nombroses ocasions castigat per l’acció de l’aigua, no siga pres en compte com es mereix i que, estiguen en l’aire encara actuacions prioritàries en depuradores, desnitrificadores, de modernització de xarxes, per millorar la qualitat de l’horta i l’Albufera, de distribució d’aigua, disminució de riscos d’inundació i defensa d’avingudes i de gestió d’aigües residuals, mentre altres actuacions tan discutibles i innecessàries com són les dessaladores de Castelló segueixen amenaçant els municipis on estan radicades”, ha assenyalat.

Navarrete ha reclamat hui al nou Govern “una major sensibilitat amb les demandes del territori afectat, que s’escolte als ajuntaments afectats pel nul manteniment de rius i barrancs i tornen les inversions i licitacions” davant un preocupant horitzó de manca de pluges i recursos hídrics, canvi climàtic i reducció de ràtio d’inversions sobre el total estatal de fins a un -43%, segons dades de la Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana.

Compromís


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada