El suecà Jorge Fortea es proclama a Cullera campió d’Espanya del pes superwelter

El suecà Jorge Fortea es proclama a Cullera campió d’Espanya del pes superwelter
  • L’esdeveniment es va vore per televisió en tot l’Estat i projecta la marca turística de la ciutat costanera

Jorge Fortea es va proclamar anit campió d’Espanya de boxa professional en la categoria superwelter en el combat disputat en el camp de futbol municipal Aèria de Cullera. El púgil suecà li lleva així el títol a qui l’havia ostentat fins ara, el granadí José López Clavero.

fortea-campio-superwelter-27-juliol-2018_1

Jorge Fortea

Fortea va dominar des de l’inici i va fregar la perfecció tècnica. El veredicte dels jutges no deixa lloc a dubtes. El boxador es va imposar en tots i cadascun dels assalts amb una puntuació final de 100-90, 99-91, 99-91.

D’esta forma, se’n refà del seu anterior assalt al campionat d’Espanya a Màlaga, on un KO el va deixar sense l’anhelat cinturó en una derrota amarga posat que el valencià sempre anà per davant en el combat.

Fortea arriba al cim de la seua carrera i se situa com a número 1 en el rànquing nacional, ampliant la seua llegenda amb uns índexs d’imbatibilitat envejables. Però no solament açò, consolida una forma d’entendre la boxa que es caracteritza per la seua qualitat tècnica, una forma ‘fina’ i intel·ligent de boxar marcada per un estilisme que pocs púgils poden exhibir, amb rapidesa en els moviments i pocs colps encaixats.

Fortea fa tornar boig el contrari perquè resulta difícil entrar-li; això juntament amb la seua actual forma física l’han portat a aconseguir la seua última meta, que no és més que l’eixida cap a nous reptes com, per exemple, el campionat d’Europa.

Després d’enfundar-se el cinturó que l’acredita com a campió, Jorge Fortea va dedicar, emocionat, el títol als qui anaren els seus entrenadors, Fernando Riera pare i fill. El combatent va rebre títol de mans de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor i també estigué acompanyat per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit.

fortea-campio-superwelter-27-juliol-2018_2La vetlada de boxa va comptar amb un ambient molt animat. Més de mig miler de persones van omplir el camp de futbol de Cullera, on a més es van disputar altres cinc combats entre púgils espanyols i d’altres països.

Promoció nacional
L’esdeveniment va poder vore’s en directe en Gol TV per a tot Espanya, on la marca turística de Cullera va tindre especial protagonisme. «Un dels objectius de l’organització d’estos esdeveniments és seguir posant a Cullera en el mapa i donar visibilitat a la nostra marca turística», va comentar Jordi Major a la finalització de la vetlada, «i crec que ho hem aconseguit una vegada més».

Per a la màxima autoritat local, «l’esforç del consistori organitzant o, com en este cas, col·laborant amb els esdeveniments que ens projecten, és un esforç que redunda en benefici del nostre principal sector econòmic, el turisme. En els últims anys, Cullera està aconseguint una projecció mediàtica important com creiem que mai abans havia tingut i açò servix per a prestigiar la nostra marca turística i que ens seguisquen coneixent com una ciutat referent del turisme a Espanya».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.