Crònica del CC Peus Quets: A remull… terra endins… i a la mar!

Crònica del CC Peus Quets: A remull… terra endins… i a la mar!

Acabat de dutxar, dos minuts… i estic xop de dalt a baix! Climatització, ventall, ventilador… res, fa calor i humiditat i prou, i n’ estic fins els … de l’ estiu! Jo soc de fred, de neu de tardor i d’ hivern. “A l’ estiu tot lo món viu!” Seràs tu bandarra… que jo m’ estic morint de calor!

Mireu la meua teoria! Si deixes un tros de carn al foc, al remat se crema! Si al contrari el diposites al congelador, et pot durar fins i tot anys! Doncs això el que ens passa… ho heu captat, a que sí! Traieu-ne conclusions. Xe, que fa calor… i no poca, imagineu doncs per als corredors!

Dissabte a les 19:30h donen l’ eixida a la 31ª Volta a Peu d’ Alzira. 40% d’ humitat al sol… 37ºC al panel del cantó, ni un bri de vent. 647 participants a la línia de sortida. Sols acaben 625!

Els 8000m que proposa el Club d’ Atletisme La Rabosa sempre han sigut agradables de córrer, com diuen els Runners: una carrera bonica! Té de tot, pla, pujades, baixades, urbs i extraradi, públic i desert, llocs pagans i Santuari. És un prova que de fer-se per l’ Abril passaria dels 1000 inscrits. Però en una vesprada de la meitat de Juliol, com a pròleg de les Festes de Sant Bernat, la proposta és matadora.

No han arribat al km3 des del Parc de l’ Alquenència que ja son tots una sopa, de la suor la samarreta enganxada al cos, la pell lluenta i el cabell banyat, i encara no han eixit a cel obert! Ajudarà i molt, una dutxa muntada a la baixada del carrer Verge de la Murta que, desprès de la pujada al Santuari, se revela ser una bona idea per a mitigar la xafogor de les 7:30 del vespre que realment són les 5:30 de sol!

Peuetes i peuets en son ben pocs realment. Quatre tan sols. Però bons! Rubén Cerros, a 3:58/km passa meta en 31’47”. Fredi Llinares, veterà B novell i valent, capficat en assolir marques més que dignes, tanca els 8000 de La Rabossa en 39:06. Prese Claver, que l’ any passat se quedà a 3 segons del bronze, enguany puja a podi, 3ª de les Veteranes B fent 39´37”. Ha servit la lliçó, i tant que ha servit! Brava Prese! Yamidh Arias, acusa costeres i calor, i s’ ho agafa amb més serenitat. Completa el bucle alzireny en 43´38”.

La Volta a Peu d’ Alzira provoca abandons, molts necessiten l’ ajut mèdic atacats de deshidratació, lipotímia, ansietat o mancança d’ oxigen. Les altes temperatures i la excessiva humitat ambiental són cosa seriosa i poden afectar greument als esforçats corredors.

Diumenge al mati, 9:00h, al Perelló, després del compte enrere, sona el xiulet d’ eixida dels 250 nadadors i nadadores que se llancen al mar per a cobrir els 2400m que els separen de Palmeres, a l’ alçada del Bar Redó. Mar… serena, en calma total, aigües transparents a 25º.

travessia-perello-les-palmeres-2018

Cap medusa, ni fragata portuguesa, ni la chrisa, ni l‘ aigua viva, ni la clavell! Un dia esplèndid per a realitzar la prova de la XXIVª Travessia Perelló-Palmeres, trofeu Segundo Castelló. Hi ha malgrat tot un petit punt en contra. La corrent, no massa exagerada, va en contra de l’ esforç dels nadadors, lo que minva la velocitat de tots i cadascun dels participants. Llàstima, no es podran batre records.

Quatre Peuetes i un Peuet hi son. Rafa Colechà passa per l’ arc de meta en 1h00´14”. Bona travessía encara que una mica més lenta que al 2017. Rosa Garcia trepitja el testimoni de xip en 1h06´09 i aconsegueix fer podi en el 3er lloc de Màster 4. Lourdes Lledó entra en 1h08´35”. Mila Sifre arriba a meta, més tranquil·la que l’ any passat, en 1h10´16” i puja primera al podi de Màster 5, de les més de 65 anys. Elo Nadal, que pareix tindre una mica d’ angunia quant s’ enfronta a la mar, remunta inquietuds i temors i tanca crono en 1h15’26”.

Son quatre Mosqueteres i un D’ Artagnan, amfibis entre 25 anys i 65, entre el Màster 1 i el Màster 5 que sense excepció, podi o no, tinc que victorejar: nadar més de 2 quilòmetres allà en aigües obertes es tindre agalles!

Magra agenda de proves però sucosos resultats. Dos proves, tres podis, excel·lents cronos que fan l’ orgull d’ aquest humil cronista a qui li fallen ja les mans de tant aplaudir.

Joanot Presència
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.