Almussafes acull un any més el Festival Internacional de Música de València

Almussafes acull un any més el Festival Internacional de Música de València
  • Entre els docents es troben professionals procedents de Japó, Corea, Austràlia, Finlàndia, Estats Units, Israel i Espanya

Els professors titulars de les millors universitats de música del món i els músics de les orquestres més destacades del moment participen des del passat dimarts 17 i fins al pròxim dissabte 21 de juliol en el Festival Internacional de Música de València que, igual que en la seua edició de 2017, ha escollit Almussafes com a seu de les seues activitats.

Un total de 72 alumnes, 13 professors i 4 monitors estan desenvolupant una extensa programació composta per cursos i masterclass de tropa, oboè, clarinet, flauta, fagot, violí, viola, percussió i música de cambra. A més, l’agenda inclou audicions, un taller de fisioteràpia a càrrec d’Ana Isabel Cabrera i una exposició-tenda de música simfònica.

Entre els professionals que imparteixen aquestes sessions destaquen els integrants del grup Lumo quintet, format recentment a Hèlsinki (Finlàndia) per cinc joves professionals inspirats per la música de cambra.

També formen part del cartell d’experts José Luis Cortell i José Antonio Soria, professors de trompa, Xavi Castelló, de percussió, i José Miguel Rodrigo i Josep Gabaldó, de violí i viola, entre uns altres.

Els organitzadors del Festival Internacional de Música de València, que per segon any consecutiu es desenvolupa en les instal·lacions del Centre Professional de Música d’Almussafes i en el Centre Cultural i compta amb la col·laboració de la Societat Musical Lira Almussafense i de l’Ajuntament de la localitat, conceben la iniciativa com un projecte educatiu i cultural en el qual s’ofereixen concerts i cursos de música per a totes les especialitats, “acostant als professors titulars de les millors universitats de música del món i solistes de les orquestres més assenyalades de l’actualitat musical a València”.

El preu de les inscripcions als cursos ha oscil·lat aquest 2018 entre els 100 i els 145 euros i els alumnes que assisteixen com a oïdors han abonat 70 euros. Així mateix, la masterclass de percussió tenia un preu de 35 euros. Finalment, tots els alumnes del festival han rebut un passe per a poder accedir durant aquesta setmana a les Piscines Municipals d’Almussafes, entrada gratuïta per als concerts programats i una samarreta commemorativa del FIM València 2018.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada