El Medusa de Cullera comptarà amb més de 1.300 efectius per a garantir la seguretat

El Medusa de Cullera comptarà amb més de 1.300 efectius per a garantir la seguretat
  • El nou delegat del Govern ha copresidit amb l’alcalde la Junta Local de Seguretat que ha estudiat les mesures que s’aplicaran mentre dure el festival

Més de 1.300 efectius prendran Cullera durant la celebració del Medusa Sunbeach Festival el pròxim mes d’agost. Agents de la Guàrdia Civil (el contingent més nombrós), de la Policia Local, de l’Autonòmica i voluntaris de Protecció Civil es desplegaran en la ciutat per a garantir que tot transcórrega dins l’ordre.

visita-delegat-govern-cullera-juliol-2018

Juan Carlos Fulgencio i Jordi Mayor

La xifra ha sigut donada a conéixer al migdia d’ahir en la Junta Local de Seguretat, copresidida pel nou delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i a la qual també ha assistit el subdelegat, José Roberto González.

Al final d’esta, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha donat compte del paquet de mesures que s’adoptaran davant la celebració d’un dels festivals més multitudinaris d’Espanya i el que és considerat el de major aglomeració de la província de València.

«Tindrem un desplegament de seguretat dels més importants que hi ha en tot el país, la qual cosa és una garantia per a la ciutadania i una mostra de la bona col·laboració entre les diferents Administracions implicades», ha expressat la màxima autoritat local, qui ha ressaltat que «sempre hem tingut el suport del Govern d’Espanya i enguany encara més fruit del compromís amb Cullera del nou delegat».

Principals actuacions
Sobre les principals preocupacions de les autoritats, enguany es fa especial incís en les mesures antiterroristes «ja que, cal recordar que estem en el nivell 4 d’alerta», ha dit l’alcalde. Per açò, es disposaran sistemes que eviten possibles atacs amb camions, com ja ha succeït en altres punts d’Europa, a més d’uns altres antiallaus, que ja es van aplicar l’any passat i van donar un bon resultat.

A banda d’això, la protecció de la dona és una altra de les prioritats. De la mà de l’Institut de les Dones, al càrrec del qual es troba la cullerenca Maria Such, el festival comptarà amb un Punt Violeta on s’assessorarà i informarà sobre qualsevol tipus de violència que puguen patir les dones.

«Hem de posar a la disposició de totes les dones una ajuda efectiva i ràpida per a protegir-les i assessora-les davant qualsevol eventual situació de violència que pogueren patir. De la mà de la Generalitat i l’organització, el Medusa enguany serà un espai més lliure de violència masclista», considera l’alcalde.

No obstant açò, qualsevol persona que puga patir algun tipus d’assetjament o delicte podrà notificar-ho directament a través del telèfon mòbil gràcies a l’APP ‘Alertocops’. Les autoritats recomanen que tots els assistents li la descarreguen, de manera que puguen comunicar ràpidament qualsevol incidència sobre este tema.

Trànsit
En un altre ordre de coses, la Policia Local de Cullera aplicarà diverses mesures que eviten el trànsit rodat per dins de la ciutat en la mesura del possible. Per a açò s’habilitaran carrils de circulació exclusius per als assistents al festival, que es desviaran per les circumval·lacions, allunyant així la possibilitat de col·lapse de les vies interiors del nucli urbà.

També es tindrà especial cura amb la venda ambulant de menjar. La Policia Local fou  implacable estos dos últims anys en l’erradicació d’estos llocs il·legals i este 2018 intensificarà els seus controls. El cos policial cullerenc alerta que consumir en estos llocs pot, fins i tot, comportar un perill per a la salut de les persones davant la falta de controls en els productes que se servixen.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada