La nit ‘A tres bandes’ tanca a Cullera els concerts de 2018

La nit ‘A tres bandes’ tanca a Cullera els concerts de 2018
  • La SMI Santa Cecilia va exhibir el seu potencial la setmana prèvia a la seua participació en el certamen de València

Poques vegades es pot vore sobre l’escenari un elenc de músics de banda al màxim nivell. El dissabte Cullera va oferir al públic que omplia els Jardins del Mercat eixa oportunitat. Tres de les millors agrupacions bandístiques d’Europa, la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, la Primitiva de Llíria i l’Harmònica de Bunyol van oferir un concert que quedarà en la memòria dels amants de la bona música.

cullera-a-tres-bandes-2018La cita va servir com a colofó al circuit ‘A tres bandes’, que amb el concert de Cullera posa fi a la seua temporada este 2018 després d’haver transitat prèviament enguany per Bunyol.

Però, sens dubte, altre dels al·licients l’oferia l’amfitriona. L’SMI Santa Cecília va exhibir el seu poder previ al Certamen Internacional de Bandes de Música de València, que se celebra el cap de setmana vinent i en el qual els cecilians competixen en la màxima categoria.

A les ordres de Carlos Garcés Fuentelsaz, interpretaren l’obra lliure amb la qual intentaran endur-se el certamen: ‘Némesis (Metáfora sinfónica) de José Suñer Oriola. Una obra de 26 minuts de durada i extrema complexitat tècnica que va enlluernar al públic. «És l’obra més complexa a la qual m’he enfrontat», va arribar a dir el mestre Garcés Fuentelsaz després de baixar-se de l’escenari entre els aplaudiments del públic.

L’agrupació lliriana va obrir el concert amb la interpretació del pasdoble ‘Las arenas’ de Manuel Morales i la Simfonia nº2 de John Barnes. Al capdavant va estar el seu director, Javier Enguidanos. Per la seua banda, els músics de Bunyol, a les ordres de José Tello, van tocar el pasdoble ‘Sombras y luces’ de Santiago Quinto y la ‘Simfonia nº1 Kaprekar’ de José Martínez Gallego.

El concert, organitzat per la regidoria d’Activitats Musicals de l’Ajuntament de Cullera, dirigida per Sílvia Roca, es va iniciar passades les 21.30 hores amb la desfilada prèvia de les tres societats musicals des del carrer del Riu fins als Jardins del Mercat. El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, el va presidir des de la balconada central de la Casa Consistorial al costat de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i els primers edils de les altres localitats participants, Juncal Carrascosa de Bunyol i Manuel Civera de Llíria.

Soler, qui va tindre l’oportunitat de dirigir-se al públic en els prolegòmens del concert, va destacar que les tres societats, juntament amb les seues homònimes del G6, representen l’aposta per l’excel·lència de les societats musicals valencianes i va posar en valor el seu paper com a fàbriques exportadores de professionals que realcen el prestigi de la nostra terra arreu del món.

A tres bandes és un cicle de concerts protagonitzat per les sis societats musicals de Bunyol, Cullera i Llíria (l’Harmònica, l’Artística, l’Ateneu Musical, Santa Cecilia, la Unió Musical i la Primitiva), el conegut com a G6, que es desenvolupa entre 2017 i 2019. El seu objectiu és posar en valor el patrimoni musical bandístic valencià i promocionar-lo entre el gran públic. El projecte compta amb el suport dels seus respectius consistoris, la Generalitat i la Diputació de València.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.