Ferrer Ferran compondrà per a Cullera l’obra obligada del certamen de festes

Ferrer Ferran compondrà per a Cullera l’obra obligada del certamen de festes
  • L’ajuntament vol que a partir d’ara la peça que han d’interpretar les bandes participants siga original i propietat municipal

El certamen nacional de bandes més antic d’Espanya, el ‘Ciutat de Cullera’ vol seguir guanyant prestigi. Per açò, a partir de l’edició de 2019, i de forma successiva cada any, l’obra obligada serà original i composta específicament per a l’Ajuntament de Cullera.

jordi-mayor-ferrer-ferran-cullera-juliol-2018

Jordi Mayor i Ferrer Ferran en el moment de la signatura del contracte

I per a començar esta nova etapa el comité organitzador s’ha fixat en un compositor de renom: Ferrer Ferran. El músic de prestigi internacional ha sigut el triat per a crear l’obra de l’any pròxim. Al migdia de dijous s’ha formalitzat l’encàrrec de la de l’obra amb la firma del contracte.

En l’acte, que ha tingut lloc en l’Auditori Municipal de Cullera pel seu simbolisme com a escenari del certamen cullerenc, Ferran i l’alcalde, Jordi Mayor, han signat l’acord sobre una obra que ja té una temàtica triada i que es donarà a conéixer més endavant.

«El que pretenem amb este pas és seguir incrementant el prestigi d’un certamen amb tradició que necessitava un revulsiu i vol seguir avançant per a ser no solament el més antic d’Espanya en la seua categoria sinó també el millor», ha manifestat Mayor.

Ferran, per la seua banda, s’ha mostrat il·lusionat amb l’encàrrec i ha aventurat que la composició tindrà un alt valor simbòlic per a la localitat. «Estic ja en mode on treballant i Cullera tindrà una obra a la seua altura», ha dit.

La intenció es que la peça s’estrene per part de les dos societats musicals de Cullera, l’Ateneu Musical i l’SMI Santa Cecília, durant el Cicle de Concerts d’Hivern que organitza anualment la regidoria d’Activitats Musicals.

Acumular patrimoni
Un altre dels objectius és que l’Ajuntament de Cullera acumule patrimoni musical, ha explicat la regidora delegada d’Activitats Musicals, Sílvia Roca. «És important que Cullera, com una de les ciutats de la música per excel·lència de la Comunitat Valenciana, es dote d’un patrimoni musical en forma d’obres en propietat, fet que fins ara s’havia explorat poc per part del consistori».

Roca ha detallat que el compositor de l’obra obligada serà, al mateix temps, el president del jurat del Certamen Nacional de Bandes ‘Ciutat de Cullera’. «Ningú millor que l’autor de la mateixa peça per a jutjar l’execució per part dels músics», ha conclòs la també primera tinent d’alcalde.

A l’acte de la signatura han assistit el comité organitzador, entre els qui es trobaven el director Carlos Garcés.

Més sobre Ferrer Ferran
Ferrer Ferran és nomenat ‘Batxiller d’Honor de l’Argamasilla’ en 2013. Va exercir la càtedra de Composició en el Conservatori Superior de Música de Castelló durant 20 anys i en l’actualitat és professor en el Conservatori de Música de València en l’especialitat de Composició, Acompanyament, Llenguatges i Teoria de la música, i d’Orquestra, Director d’Honor de la Banda Primitiva de Paiporta i titular de l’Orquestra de Vents Allegro a Espanya i de la Banda Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera. També és Director Artístic de la Banda Simfònica Provincial de Ciudad Real, professor principal en el Corso Biennale in Direzione di Banda a Aosta (Itàlia) i principal director convidat en la Banda Simfònica Simón Bolívar a Veneçuela, activitat que compartix amb la de concertista i director d’Allegro Centre Musical. És Vicepresident de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians i membre de la WASBE.

Les seues dos Simfonies ‘Tormenta del Desierto’ i ‘La Passió de Crist’, consagren a Ferrer Ferran com un dels millors compositors europeus del moment. Les seues obres, especialment música escrita per a formacions de vents, tant camerístiques com a simfòniques, han sigut estrenades i interpretades en auditoris de reconeixement no solament en el nostre país, sinó a tot el món.

Les seues composicions ‘Bassi la Marioneta’, ‘Aljama’, ‘En un Lugar de la Mancha’, ‘Comic Overture’, ‘Cerimonial’, ‘Miticaventura’, ‘Echo de la Montagne’, ‘Juana de Arci’, ‘El Ingenioso  Hidalgo’, ‘El Misteri del Foc i ‘Castelo do Inferno’ han sigut premiades en concursos de composició en Maribor (Eslovènia), Algemesí, Santa Cruz de Tenerife, Corciano (Itàlia), Bigastre, Novi Liguri (Itàlia) i Torrevella.

Les seues obres han sigut editades a Espanya per Impromptu, Piles i MUSICAES, París en l’editorial Combre, BIM per a Suïssa i a Holanda per Molenaar, Dehaske i Hal Leonard amb la firma Ibermúsica, sent estes tres últimes les editorials més importants d’Europa de música escrita per a banda. La seua música ja ha sigut interpretada en els cinc continents.

Ferrer Ferran ha sigut director titular d’algunes de les bandes més destacades de la Comunitat Valenciana. Ha rebut en la seua carrera com a director, més de vint premis i grans elogis quant a crítiques i reconeixements, i com a director convidat, ha dirigit per quasi tot el territori espanyol a més d’Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Veneçuela, Itàlia, Portugal, Grècia i Argentina.

Últimament Ferrer Ferran escriu exclusivament tota la seua música per peticions i encàrrecs, completant així la seua agenda vista en dos anys ja complets de producció.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.