El PSPV-PSOE denúncia que la desídia del govern de Sueca posa en risc d’incendi la Muntanyeta dels Sants

El PSPV-PSOE denúncia que la desídia del govern de Sueca posa en risc d’incendi la Muntanyeta dels Sants
  • La Microreserva de Flora del Parc Natural de l’Albufera presenta un lamentable estat d’abandonament

Els Socialistes de Sueca han pogut comprovar aquests dies l’abandonament total de l’espai protegit de la Muntanyeta dels Sants per part del pacte de govern local (Compromís i GISPM). Aquesta Microreserva de Flora és l’espai natural més important que les suecanes i suecans podem oferir als nostres visitants. Enclavada enmig del Parc Natural de l’Albufera, presenta un estat lamentable per la llarga falta d’atenció per part de la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament.

Bancs entre brosegar - Muntanyeta dels Sants - Sueca juliol 2018A més de l’impresentable brossegar (algun dels bancs de fusta estan amagats per la vegetació), n’hi ha arbres que estan morint-se, o caiguent-los branques grans, sense que es pose solució. La Regidora de Medi Ambient s’ha mostrat incapaç de reposar les cordes que marquen l’itinerari botànic, ni dels puntals trencats. Fins i tot, a l’escala d’accés a l’ermita es pot observar plena de brosses.

“L’abundància d’herbes i matolls secs, amb la calor habitual de l’estiu, són una matèria de prima de primer ordre perquè s’hi produïsca un incendi”, ha lamentat, Dimas Vázquez, portaveu del Grup Socialista Municipal.

“Durant l’anterior legislatura es va mantindre aquest espai de la forma més adequada.  També es van crear i homologar senders locals que serviren per a la promoció i aprofitament eco turístic de Sueca. “Sembla que tot això s’ha perdut en tres anys, o està mig perdut”, afegeix Vázquez.

El Grup Municipal Socialista ha presentat una petició formal al Registre General de l’ajuntament, acompanyada d’un joc de fotografies on s’evidencia aquest incompliment, per què posen remei de manera immediata.

Aquesta és la segona de les dos primeres denúncies importants activades dins la campanya “Recuperem Sueca” mitjançant la qual estan recollint carències de gestió per a presentar-les periòdicament en el Registre General de l’ajuntament per a reclamar la seua immediata solució.

“Evitar conviure amb rates, serps i insectes” a la platja de Fernandet
La primera de les denúncies ciutadanes que els Socialistes de Sueca havien rebut i presentat a l’ajuntament, és la queixa d’una part del veïnat de Fernandet, platja ubicada en la Llastra, entre les Palmeres i el Perelló. El lamentable estat en què es trobaven uns terrenys confrontants als seus habitatges encara era evident el divendres al matí. “Sembla que el govern local no havia fet cas a les demandes dels veïns per què netejaren i adequaren aquesta zona insalubre per a les persones”, ha manifestat Vázquez.

escala-muntanyeta-sants-sueca-juloil-2018

Escala de l’ermita dels Benissants

El PSPV-PSOE ja havia gestionat aquesta petició pel registre d’entrada municipal “per exigir una actuació urgent, i evitar així que aquests veïns convisquen amb rates, serps i insectes de diferents mides, grandàries i calibres”, ha recordat el portaveu socialista.

Vázquez: “Clar que tenen superàvit! Si no fan res!”
Dimas Vázquez ha lamentat, una volta més, la desídia del pacte de govern local: “No existeixen motius perquè Compromís i GISPM mantinguen desateses les seues obligacions; i més quan cada any trauen pit pel superàvit com si es tractara d’una gran tasca”. I afegeix: “Així s’entén que sobren els diners, per què no fan res, mentre incomprensiblement augmenten impostos i taxes”.

Campanya #RecuperemSueca
Els Socialistes de Sueca iniciaren recentment la campanya #RecuperemSueca amb l’objectiu d’exigir solucions a la gran quantitat de desperfectes existents, en l’extraradi de la ciutat, en les zones d’estiueig de les Palmeres o la Llastra i en alguns punts del centre urbà. Els casos de la Muntanyeta dels Sants i de la Llastra, en són dos bons exemples.

PSPV-PSOE de Sueca


 

  1. avatar

    Increible que Sueca tinga aixina els seus paratges naturals. Tampoc costa molts diners asear i reposar les cordes.

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.