EUPV demana al Govern central que declare La Ribera com a zona catastròfica pels danys del temporal

EUPV demana al Govern central que declare La Ribera com a zona catastròfica pels danys del temporal
  • Ricardo Sixto: “Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, s’ha posat de part dels agricultors valencians i ha presentat una pregunta al govern Central respecte a si pensa declarar com a zona catastròfica la part de la comarca de La Ribera afectada pel temporal del passat diumenge, 1 de juliol, i per les ajudes oportunes per a pal·liar els danys ocasionats.

“Encara que va a ser una tempesta de poc més de 10 minuts, va destrossar totalment el cent per cent del cultiu del caqui i la taronja que tindrà conseqüències molt negatives per a la economia agrícola”, ha afirmat Sixto.

El representant de la formació d’esquerres a la Cambra Baixa ha explicat en el seu escrit que la tempesta va caure amb força sobre el curs del riu Xúquer i es va endinsar per Tous afectant als termes municipals d’Alberic, Benimuslem, Massalavés, l’Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà, Riola, Sueca i Cullera.

Així mateix, el diputat valencià ha incidit en les devastadores conseqüències per a l’economia agrícola d’una àmplia extensió de cultiu i per a àmplies zones urbanes, on va arrancar arbrat i va danyar mobiliari públic, instal·lacions municipals i diferents propietats privades.

Una tempesta de pedra i vents amb ratxes properes a cent quilòmetres per hora va arrasar, en particular, les collites de caqui, cítrics i altres explotacions hortofrutícoles al llarg de 15.000 hectàrees.

“Les estimacions fetes pels afectats i els sindicats superen els 50 milions d’euros en danys, quantitat que suposa un greu perjudici per a moltes famílies que viuen del camp i de les seues collites. Per això també hem preguntat al govern de l’Estat si pensa donar ajudes als afectats”, ha explicat Ricardo Sixto.

Esquerra Unida (EUPV)


 

  1. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 7 juliol, 2018. EUPV demana al Govern central que declare La Ribera com a zona catastròfica pels danys del temporal […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.