L’obra ‘Bastià i Bastiana’, de Mozart, es representa el diumenge a Polinyà del Xúquer

  • L’Àrea de Cultura de la Diputació de València promou la gira ‘Les Arts volant’ que durà la representació operística ‘Bastià i Bastiana’ a un total de catorze municipis valencians al llarg de juliol

bastia-bastiana-polinya-juliol-2018L’Àrea de Cultura de la Diputació de València continua fent arribar l’òpera als pobles de les comarques valencianes gràcies a la col·laboració amb el Palau de les Arts.

El programa ‘Les Arts Volant’, fruit d’aquesta col·laboració, presenta, amb tota la qualitat que avala el treball del Palau de les Arts, l’obra Bastià i Bastiana, de Wolfgang Amadeus Mozart.

El dijous 5 de juliol, a les 22’00 hores, el camió de ‘Les Arts Volant’ s’ha convertit, de nou, en un escenari complet per a representar aquesta òpera a la Plaça de l’Ajuntament de Potries, a la comarca de la Safor.

Divendres 6, serà el carrer Sant Roc de Benifairó de la Valldigna, també a la Safor, el lloc escollit per a interpretar Bastià i Bastiana, a partir de les 22’30 hores.

El dissabte 7 de juliol, a les 22’00 hores, tindrà lloc a la plaça de la Constitució de Chiva, a la comarca de la Foia de Bunyol-Chiva. Mentre que diumenge, s’interpretarà a la plaça de l’Ajuntament de Polinyà del Xúquer, a la comarca de la Ribera Baixa, a les 22’00 hores.

A més, al llarg del mes de juliol es succeiran altres representacions a pobles com Camporrobles, Montesa, Rafelguaraf, L’Olleria, Gilet i Carlet. El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “per segon any consecutiu continuem eixamplant l’horitzó de la cultura amb l’òpera volant que visita els nostres pobles”.

‘Les Arts Volant’, una proposta pionera
‘Les Arts Volant’ va iniciar la seua marxa fa poc més d’un any, fruït d’un acord entre el Palau de les Arts, depenent de la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esports, amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que va permetre construir un escenari d’òpera portàtil, capaç de plegar-se sobre ell mateix i traslladar-se en un camió, que fa la funció de transport i suport escènic.

La proposta, pionera a l’Estat, adapta la primera òpera de Mozart, Bastià i Bastiana, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park.

El muntatge, realitzat per l’equip de professionals de Les Arts, és una producció de Davide Livermore, amb vestuari de José María Adame i il·luminació d’Antonio Castro.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.