-
L’esdeveniment té l’objectiu de fomentar el desenvolupament de projectes esportius en l’atenció a persones amb malaltia mental, així com de reconèixer la labor dels centres i professionals que les duen a terme
La II Gala de l’Esport Valencià Pro Salut Mental s’ha celebrat amb un rotund èxit de participació per part d’usuaris i professionals de l’àmbit de la salut mental.
L’associació SportSa, coneixedora de la creativitat i implicació dels centres i professionals que desenvolupen el seu treball en favor de les persones amb malaltia mental, ha sigut la impulsora d’aquesta iniciativa “amb la qual s’ha volgut contribuir a la difusió de totes aquelles accions, programes esportius i de promoció de la salut, que milloren el desenvolupament de la qualitat de vida i integració de les persones amb aquesta malaltia i la de les seues famílies”, ha explicat el president de SportSa i director de la Fundació SASM, David Marqués. Al costat d’ell, han intervingut també en l’acte el director del CREAP, Yago Cebolla, i la sotsdirectora general de Persones amb Diversitat Funcional, Marian Villanova.
Els organitzadors han mostrat la seua satisfacció pel gran acolliment que ha tingut l’acte, celebrat en les instal·lacions del Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial (CREAP), al que han assistit professionals i usuaris de centres i associacions de tota la província de València.
En aquesta segona edició, s’ha procedit al lliurament dels trofeus obtinguts en les diferents competicions realitzades durant tot l’any, convertint-se així, aquesta cita anual, en tot un referent de la pràctica esportiva en salut mental. Així mateix, durant l’acte s’ha brindat un reconeixement a l’associació ACOVA, pel seu destacat treball en favor de la integració d’esportistes que pateixen problemes de salut mental a través de la seua Lliga de Futbol 7. La seua presidenta, Amparo Vallés, ha sigut l’encarregada d’arreplegar tal distinció.
Finalment s’ha procedit al lliurament del Premi Sportsa que, en aquesta segona edició, ha sigut atorgat a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, pel seu destacat treball en favor de la integració d’esportistes que pateixen problemes de salut mental i el seu afany per millorar el desenvolupament de la qualitat de vida i integració d’aquestes persones i de les seues famílies.
Durant anys, la Federació ha estat recolzant i recolzant al col·lectiu d’esportistes amb problemes de salut mental i, per aquest motiu, l’associació Sportsa ha volgut reconèixer la seua labor amb el lliurament d’aquest guardó en la seua segona edició. Els encarregats d’arreplegar-ho han sigut Salvador Gomar, secretari general de la FFCV, i Juan Miguel Valent, secretari del Comitè Tècnic de Futbol Sala.
L’associació Sportsa treballa ja en pròximes edicions d’aquesta gala, en les quals es pretén introduir noves disciplines i projectes que aposten igualment per l’ús de l’esport com a eina de participació social en el tractament del trastorn mental greu, afavorint, a més, l’intercanvi d’experiències entre recursos d’atenció a persones amb malaltia mental i professionals, i acostant a la societat un major coneixement sobre la vida diària d’aquestes persones.
R.