Detingut l’ex-secretari de l’Ajuntament de Sueca dins l’operació Alqueria contra la corrupció

Detingut l’ex-secretari de l’Ajuntament de Sueca dins l’operació Alqueria contra la corrupció
  • També han estat arrestats el president de la Diputació, assessors i directius de Divalterra

L’ex-secretari de l’Ajuntament de Sueca (setembre de 2010 – abril de 2013), Jorge Cuerda, figura entre els arrestats en l’operació Alqueria contra la corrupció a la Diputació de València a instàncies del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 de València.

ÚLTIMA HORA: El jutge deixa en llibertat amb càrrecs als sis implicats després comparéixer davant l’instructor del cas a primera hora de la vesprada de dijous

L’operatiu policial s’ha dut a terme des de primera hora d’avui, dimecres, i en el qual destaca la detenció del president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez (PSPV-PSOE) i altres cinc persones.

Entre els arrestats, segons han publicat aquest mateix matí diversos mitjans de comunicació, es troba el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; els co-gerents de Divalterra, Xavier Simón (PSPV-PSOE) i Agustina Brines (Compromís); un assessor de Presidència; i el promi Cuerda, advocat de Presidència de la Diputació i secretari del Consell d’Administració de Divalterra.

La causa ha estat declarada secreta i es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics en contractes de Divalterra, l’empresa pública de brigades forestals, al maig 2018. Aquesta investigació  es va iniciar a partir de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, l’antiga Imelsa, en el 2015.

En l’operació Alqueria d’aquest dimecres, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat registres en la Diputació de València, en les dues seus de l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor ha autoritzat també l’entrada i el registre en diversos habitatges particulars: el del president de la Diputació de València i els d’altres investigats. En el dispositiu, que s’ha activat a les 7:30 hores del matí amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, també han participat efectius de la Unitat Central de Ciberdelinqüència desplaçats des de Madrid i de la Prefectura Superior de València.

RBi

Cuerda, a l’esquerra de la fotografia, en un Ple de l’Ajuntament de Sueca

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.