Almussafes i Cullera demanen més diners que Sueca per a ocupació juvenil malgrat tindre menys parats

Almussafes i Cullera demanen més diners que Sueca per a ocupació juvenil malgrat tindre menys parats
  • El PSPV-PSOE de la capital de la Ribera Baixa critica al govern local per viure “la seua pròpia realitat d’esquena a la població que pot aprofitar l’ocasió per a millorar la seua formació o ocupació”

Sueca, la localitat amb major nombre de joves sense treball de la Ribera Baixa (338 segons dades oficials), rebrà menys diners per als plans EMPUJU i EMCUJU que les altres dues poblacions amb més habitants de la comarca.

La ciutat arrossera rebrà 611.088 euros, mentre que Cullera (amb 260 aturats menors de 30 anys) tindrà 869.148, i l’estratègica localitat industrial d’Almussafes (amb 90 joves sense ocupació) percebrà 953.558,29 euros, tenint la tercera part de població, respecte a Sueca.

“Aqueix és el trist resultat de la gestió del govern local (Compromís i GISPM) que viu la seua pròpia realitat d’esquena a les necessitats de la població que pot aprofitar l’ocasió per a millorar la seua formació o aconseguir una ocupació encara que siga temporal”, ha manifestat Dimas Vázquez, portaveu del Grup Socialista Municipal.

Tots dos plans estan destinats a municipis, mancomunitats i diputacions, i han sigut convocats pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Els dos projectes són finançats per la Generalitat Valenciana, el Servef, el Fondo Social Europeu i aportacions municipales. “Les quantitats aprovades coincideixen amb aquelles que les diferents administracions havien sol·licitat”, destaca Vázquez.

A través de l’EMPUJU s’ofereixen contractes de treball temporal a jornada completa, durant un període de 12 mesos a joves de 16 a 30 anys. Sueca percebrà els 432.516 euros que havia sol·licitat enfront dels 521.004 de Cullera i 472.149,72 d’Almussafes.

En el cas de l’EMCUJU els contractes són de pràctiques pel mateix període. A Sueca se li concedeixen els 178.572 euros que havia demanat; a Cullera, 357.144; i a Almussafes 481.408,56.

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE suecà lamenta que “una vegada més salta a la vista qui està fent els deures en matèria d’ocupació i qui es queda a mig camí quan les necessitats de Sueca són més que evidents”.

Finalment, Vázquez critica que “el govern local sempre haja anat a remolc d’altres administracions públiques a l’hora d’elaborar plans d’ocupació sense plantejar-se l’activació de plans amb recursos propis”.

PSPV-PSOE de Sueca

EMPUJU – Llistat imports demanats i aprovats – 2018

EMCUJU – Llistat imports demanats i aprovats – 2018


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.