Sixto: “El nou govern no pot permetre que l’acord entre l’UE i Mercosur perjudique al sector arrosser valencià”

Sixto: “El nou govern no pot permetre que l’acord entre l’UE i Mercosur perjudique al sector arrosser valencià”
  • “Ens pareix una barbaritat que amb un acord d’aquest tipus es puga acabar amb un sector tan important al País Valencià i que el govern de l’Estat i la pròpia Unió Europea ho permitisquen”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat a la Cambra Baixa una bateria de preguntes en relació a l’acord comercial entre l’UE i Mercosur i, en concret, en referència a les conseqüències que dit acord podria tindre en el sector de l’arròs, tal i com ha denunciat l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA).

Esquerra Unida del País Valencià ha mostrat la seua preocupació davant la situació que pot perjudicar greument al sector arrosser valencià per l’acord comercial que estan negociant l’Unió Europea i Mercosur. “Oferir l’entrada d’arròs amb un aranzel barat a canvi d’altres acords comercials ens semblaria una qüestió inacceptable i, per això, li hem preguntat al nou govern del Partit Socialista què pensa fer al respecte”, ha dit el representant d’EUPV al Congrés dels Diputats.

Pel que sembla, la UE estaria disposada a emprar l’agricultura com a principal moneda de canvi i tancar com més prompte millor l’acord comercial. AVA-ASAJA assegura que des de Brussel·les es planteja aconseguir un pacte amb l’aliança de països llatinoamericans mitjançant concessions com la importació d’entre 45.000 i 100.000 tones d’arròs a baix aranzel, la qual cosa suposa quinze euros per tona, procedents de Mercosur i que entrarien a Europa en condicions tan summament avantatjoses per als seus interessos com a lesives per als arrossers comunitaris.

Per a Ricardo Sixto, “ens pareix una barbaritat que amb un acord d’aquest tipus es puga acabar amb un sector tan important al País Valencià com és l’arrosser i que, a més a més, el govern de l’Estat i la pròpia Unió Europea ho permitisquen. Aquesta no és la forma correcta d’utilitzar la nostra agricultura”.

Així mateix, el diputat valencià, que s’uneix a la ja denuncia feta per l’eurodiputada Marina Albiol, ha exigit a les autoritats de les administracions implicades a aturar aquesta bogeria que busca introduir arròs de procedència estrangera a baix preu competint desllealment amb el sector arrosser valencià.

“Compartim la preocupació d’aquest sector i anem a lluitar per a evitar que puga ser utilitzat com una moneda de canvi en la negociació comercial entre l’Unió Europea i Mercosur”, ha conclòs.

Esquerra Unida (EUPV)


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.