Favara treballa amb el Consell d’Heràldica per normalitzar l’escut emblema del poble

Favara treballa amb el Consell d’Heràldica per normalitzar l’escut emblema del poble

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Favara, Rafael Gisbert, es va reunir recentment amb el Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia per a assabentar de l’estat en que es trova l’expedient de normalització de l’escut de Favara.

Aquest òrgan consultiu depenent de la Conselleria en matèria d’Administració local es el que dictamina i informa tots els procediments en relació amb la heràldica, rehabilitació, modificació, adopció, dels escuts, banderes i estandards dels pobles i ciutats.

En aquesta reunió ens van informar que l’expedient obert a l’any 2002 a petició de l’ajuntament es troba caducat i arxivat. Varem comprovar que tots els informes, inclosos en l’expedient, fets per aquest órgan consultiu manifestaven el desacord amb l’actual escut de Favara, ja que “aquest tipus d’escut present en els documents administratius que van ser emprats des del segle XIX no és el propi de la població de Favara sinó que, tots aquells municipis que no tenien escut propi utilitzaven el de l’estat.

A més, afegeixen, cap municipi pot utilitzar les armes reials pures a excepció de la ciutat de València per privilegi reial. En tot cas poden estar en algun camp de l’escut sempre i quan que el poble pertenesca al reialenc i que en el cas de Favara no ho és. La conclussió és que l’escut de Favara actual no està normalitzat.

La intenció de la regidoria de Patrimoni és normalitzar l’emblema del poble ja que representa el seu esdevenir històric i reflexa la seua personalitat pròpia i és per això que va a proposar l’inici per a l’obertura d’un nou expedient administratiu tal com indica el Decret 75/2015 que permeta que Favara tinga el seu escut normalitzat.

Regidoria de Patrimoni
Ajuntament de Favara


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada