La simfonia sobre l’asfalt del Club de C贸rrer Peus Quets

La simfonia sobre l’asfalt del Club de C贸rrer Peus Quets

Sembla paradoxal barrejar m煤sica i esport si no parlem de la que els Runners porten als auriculars o de la que sona i ressona a la l铆nia de meta juntament als encoratjaments del speaker. Ho sembla perqu猫 crec que simfonia i asfalt tenen mal maridatge. Casen b茅 sofriment i esfor莽, suor i carrera, lesi贸 i c贸rrer, per貌… continuem amb el relat de lo succe茂t sense barrejar l鈥 ordre cronol貌gic del esdeveniments d鈥 esta setmana. Al final comprendrem millor a莽貌 de m煤sica i asfalt.

Tenim un Gran Fons, el de Massanassa, que corre ja la seua 30陋 edici贸. Les carreres que envolten de prop el llac de l鈥 Albufera solen acumular molta humitat ambiental. Aix貌 pesa i accentua l鈥 esgotament dels corredors dificultant en gran part la respiraci贸. La cursa no t茅 cap desnivell remarcable i el recorregut 茅s el t铆pic de les petites poblacions, part urb脿 i part rural. Els quatre Peuets que s鈥 hi presenten fan un bon paper.

Manu Lena a 4mn25 passa per meta en 1h06鈥18鈥. Bona cursa, bona mitja i bona estampa. Prese Claver ella, en 1h12鈥58鈥 ventila el tr脿mit i puja al 2on lloc del podi de les Veteranes B. L鈥 any passat feu 1h15鈥18鈥. Aix貌 茅s rebaixar un crono, aix貌 茅s millorar una marca! Bravo Prese de nou. Pascual Azor铆n acaba 14 segons despr茅s i Sari Rosell贸 en 1h23鈥21鈥, sense for莽ar, que les lesions no acaben de desapar猫ixer i en poden vindre de noves!

Algemes铆 que celebra Sant Onofre acull m茅s de 800 Runners a la seua XXXIV陋 Volta a Peu. Dels Blavets i Blavetes aqu铆 ja en comptem deu. 脡s evident que desglossar els cronos de totes i tots pot resultar una mica inconvenient per lo llarg que pot arribar a ser, per貌 hi ha coses que dir, i totes bones.

Miquel Morera que fa la seua cl脿ssica arrancada despr茅s d鈥 acompanyar a Inma un bons quil贸metres, Paqui Riera i M. Jos茅 Salvador en la seua l铆nia, que 茅s molt bona, M贸nica Mir脿 i Inma Ortells amb molta cura, participant i remuntant dolentes lesions.

Fredi Llinares, que ve del m贸n de la bici per貌 que a penes porta unes poques carreres a peu, demostra que qui vol pot. En meta, 46鈥46鈥, a 4mn42s/km. Com se diu ara, no b茅, lo seg眉ent!Esther Rubio, 50鈥46鈥, Yamid Arias, 51鈥14鈥 i Miquel Perez, 51鈥25鈥, tres marques ben bones per als tres, rallant cadasc煤 i cadascuna el seu millor crono en 10K.

Algemes铆 tanca la volta aportant orgull i satisfacci贸 a la majoria dels nostres participants, i a mi!

Dissabte a la nit es va c贸rrer a Val猫ncia la VI陋 15K Nocturna Val猫ncia Banc Mediolanum, batent records amb molta diferencia en tots 脿mbits. Record de participaci贸, 8000 runners; record de la prova tan en dones com en homes, record de p煤blic malgrat la previsi贸 de mal oratge, i record d鈥 atletes, huit, per baix de l鈥 antic record. Josphat Kiptoo Boit, keny脿, 42鈥02鈥 i Lonah Chemtai, israeliana, 47麓38鈥. En dones, 5 minuts per baix del anteriorment establert, i en homes, la tercera millor marca mundial en 15.000m.

Un sol Peuet, Javier Morales, corre molt b茅 la dist脿ncia. 1h05鈥50鈥 茅s a dir a 4mn23s/km. Bon crono i ritme constant aconseguit en una carrera agradable, especial per el punt diferent d鈥 inter猫s que li dona a la prova la nocturnitat. Javier gaudeix d鈥 una nit una mica humida per貌 ideal per c贸rrer. Perfecte!

M鈥 he repassat fotos i v铆deos de la Nocturna de Val猫ncia. Veure, o millor dit observar els diferents 鈥渆stils鈥 dels atletes resulta sempre quant menys, curi贸s i divertit. Els de Peus Quets i de molts altres clubs, ja m鈥 els conec tots de lluny, i pot ser que a partir d鈥 ara preste m茅s atenci贸 als corredors i corredores que setmana a setmana passen per davant del meu objectiu. Si b茅 hi ha corredora o corredor del que destaca l鈥 estil depurat i elegant, hi ha que fa preguntar-me 鈥 com pot c贸rrer aquesta persona d鈥 aquesta manera?- Q眉esti贸 de diversi贸.

Aquesta vegada, m鈥 he fixat en els kenyans, eritreus, et铆ops, somalis i nord africans que volen a ras d鈥 asfalt, igual de r脿pids que els falcons i tan elegants com les oronelles. Pura harmonia sobre l鈥 asfalt d鈥 un suau 鈥減izzicato鈥 que a penes toca terra, flotant a llargu铆ssimes gambades el脿stiques i gr脿cils, sense aparentar cap treball ni esfor莽.

I 茅s aix貌 lo que m鈥 ha paregut m煤sica d鈥 alta escola, prou m茅s que una suite o una tocata i fuga, art per a la mirada. Una admirable estampa d鈥 una quinzena d鈥 estilitzats corredors color de nit fosca dels que no sents ni les petjades ni el respirar, simfonia sobre l鈥 asfalt.

Joanot Pres猫ncia
Peus Quets


Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.