Almussafes comença el control d’excrements de gossos en els espais públics a través de l’ADN

Almussafes comença el control d’excrements de gossos en els espais públics a través de l’ADN
  • Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional del Medi Ambient, UPAMA i la Regidoria de Medi Ambient informaran a la ciutadania de la normativa vigent

proves-adn-excrements-gossos-almussafes-juny-2018_2El passat dilluns 4 de juny, l’Ajuntament d’Almussafes va començar la recollida de mostres en la via pública, en els aparcaments i en les zones d’esplai d’animals, els coneguts com pipicans.

En la primera jornada, l’empresa d’anàlisi d’ADN, la Policia Local, l’operari encarregat d’aquesta tasca i la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, que va voler conèixer de primera mà com es duu a terme el procés, van comptabilitzar un total de 12 mostres, que estan sent analitzades en aquests moments per a fer efectiu l’inici de l’aplicació d’aquesta iniciativa.

L’ordenança, que arreplega sancions de 200 euros per no censar als gossos i fins a la mateixa quantitat per no arreplegar les deposicions fecals que aquests realitzen, comença a aplicar-se després de la implementació d’“una campanya informativa i de conscienciació que s’ha desenvolupat des de la mateixa aprovació i fins ara”, recorda Iborra.

“Aquesta mesura no té afany recaptatori, en cap cas. Busquem millorar la convivència el respecte i la salubritat del nostre entorn”, explica l’edil.

Per a seguir informant a la ciutadania sobre aquesta qüestió, i aprofitant la celebració del Dia Internacional de Medi Ambient, el passat dimarts 5 de juny, la Regidoria de Medi Ambient i la Unitat de Protecció Animal i Medi Ambient de la Policia Local (UPAMA) instal·laran un estand el pròxim dissabte 9 de juny d’11.30 a 13.30 hores en el Parc Central en el qual es resoldran tots els dubtes relacionats amb l’ordenança i en el qual es repartiran xapes i borses per a recollida d’excrements.

Estaran presents en l’activitat la mateixa regidora, Teresa Iborra, i l’agent de la Policia Local Jacob Romero, els qui continuaran amb la labor de conscienciació sobre aquesta problemàtica.

Ajuntament d’Almussafes


 

  1. avatar

    A vore si prenem nota a Sueca i fem el mateix.

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada