El col·lectiu de pensionistes de Sueca i Bloc Compromís visiten el Congrés dels Diputats

El col·lectiu de pensionistes de Sueca i Bloc Compromís visiten el Congrés dels Diputats

Aquesta setmana, el col·lectiu de Sueca Pense Pensions Dignes, ha anat a Madrid a visitar el Congrés. Dimecres, dia 30 de maig, un grup del col·lectiu, a les 7’30 del matí va eixir de Sueca, rumb a Madrid, per visitar el Congrés, setmana clau en la política espanyola, per la moció de censura que el PSOE havia presentat, per acabar amb el Govern de Mariano Rajoy.

visita-congres-pensionistes-30-maig-2018_1La visita, al Congrés, estava prevista per a les 13’30, però a causa dels debats, per la moció de censura, va passar de vesprada i la visita turística, molt breu, per la manca de temps, passà a ser de matí. El dinar, encara que una mica tard, pagà la pena, es va efectuar al Menjador del Congrés, amb un bon menú i bon preu.

Després de dinar, el grup es reuní amb el Diputat suecà Joan Baldoví, qui els va acompanyar en la visita a l’hemicicle i les diverses Sales del Congrés, on es van fer nombroses fotografies. Cap a mitjanit, tots estaven de nou a Sueca. Un viatge intens però que, a tots i totes, els havia encantat.

Divendres, com de costum, concentració reivindicativa, a les 11h del matí, a la plaça de l’Ajuntament. Aquesta setmana, continuant amb el llistat de les reivindicacions, la portaveu Pilar Medrano, va tractar el “Factor de sostenibilitat” que, (en un principi, entrava en vigor l’1 de gener de 2019) va ser un dels punts que PP i PNB (Partit Nacionalista Basc), junt a l’augment de l’1,6% per enguany, i segons l’IPC, el 2019, van  acordar, per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat.

El factor de Sostenibilitat, és una variable que a partir de l’1 de gener de 2023, entrarà en vigor per al càlcul de la pensió inicial, junt a l’edat de jubilació, els anys cotitzats i la quantia cotitzada. Aquesta variable té en compte l’esperança de vida, està previst que es revise cada 5 anys, segons vaja evolucionant aquesta.

L’objectiu que hi ha darrere aquest nou factor de càlcul és que cal repartir la quantia cotitzada en un període més ampli. El resultat és que els nous jubilats cobraran menys, al mes. Un estudi del BBVA, estima que en el primer any d’aplicació, aquesta variable, suposaria un descompte en la pensió del 0,47%. Exemple: una pensió de 1000€, enguany, passarà  amb l’aplicació del factor de sostenibilitat a 995’30 euros.

La conclusió és que l’aplicació del factor de sostenibilitat, condemnarà els/les nostres fills/filles a pensions de misèria.

Pense Pensions Dignes


visita-congres-bolc-compromis-30-maig-2018
Bloc-Compromís de la Ribera Baixa va viatjar el mateix dia a les Corts Generals

Un total de 55 riberencs i riberenques, militants i simpatitzants de Bloc-Compromís Ribera Baixa de Sueca, Cullera, Almussafes i Corbera, molt ben acompanyats de membres del col.lectiu “Pense pensions dignes” de Sueca, el passat dia 30 visitarem el Congrés dels Diputats a Madrid on ens va rebre el nostre company i Diputat Joan Baldoví i la resta de companys de Compromís al Congrés que ens van fer d’amfitrions.

Teniem ganes de conèixer per dins la institució, i a més va coincidir en les hores prèvies a la moció de censura a Rajoy, que va fer especial la visita. Una experiència interessant!

Bloc-Compromís


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada