L’Ajuntament d’Almussafes executarà dotze projectes amb el superàvit de 2017

L’Ajuntament d’Almussafes executarà dotze projectes amb el superàvit de 2017
  • La segona fase de reforma de les piscines, la construcció del nou camp de futbol i substitució de la gespa artificial i la rehabilitació de la planta baixa de la Casa Ayora són les tres principals intervencions aprovades

L’Ajuntament d’Almussafes va liquidar els comptes generals del passat any 2017 amb un excedent pressupostari de 2,3 milions d’euros, a més de complir amb tots els paràmetres regulats en la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

casa-ayora-almussafes-juny-2018

Casa Ayora

Com a conseqüència d’este escenari sanejat a nivell pressupostari, l’executiu local pot destinar un important percentatge de l’esmentat superàvit a un nou paquet de projectes d’inversió financerament sostenibles, en concret, 1,8 milions d’euros, que es podran executar durant el present exercici i el següent.

Precisament en el ple celebrat el divendres pel matí, s’ha donat llum verda al finançament  d’un total de dotze intervencions urbanístiques amb el romanent líquid de tresoreria per a gastos generals resultant de la liquidació de l’exercici de 2017.

Segons el regidor d’Urbanisme, Andrés López, “l’elecció d’estos dotze projectes està basada en l’estudi de les peticions ciutadanes traslladades per part dels diferents agents socials, per la qual cosa apostem per donar resposta a l’interés general per mitjà de la participació ciutadana”.

Dotze Inversions sostenibles
El consistori d’Almussafes invertirà un total de 210.000 euros en una actuació urbanística que el president de l’executiu, Toni González, qualifica d’urgent i prioritària, “atés que és necessari actuar en la Casa Ayora, en concret en la rehabilitació de la planta baixa d’este edifici senyorial de propietat municipal, emplaçat en el carrer Major”. A este import, se li sumaran els 300.000 euros de subvenció de la Generalitat Valenciana.

L’ajuntament també ha pressupostat 445.185 euros per a la construcció d’un altre camp de futbol i per a procedir a la substitució de la gespa artificial del camp oficial actual, que ha patit un clar deteriorament per l’ús. A la continuïtat del Pla d’Accessibilitat d’Almussafes es van a destinar altres 50.000 euros del superàvit i a la repavimentació de la Pista de Cotxes Teledirigits altres 12.000 euros.

La major quantia d’inversió, 832.000 euros, es va a invertir en la segona fase d’intervenció prevista per a les piscines municipals. “En esta ocasió, l’actuació urbanística es focalitzarà en les obres de remodelació de la piscina mitjana, així com en una sèrie d’actuacions en zones comuns del recinte”, destaca Toni González.

Una altra de les inversions financerament sostenibles aprovada és l’obra de reforma del Parc Central, pressupostada en 70.000 euros, a la que se sumarà el projecte de reforma de la segona planta de l’edifici d’Urbanisme, que es finançarà amb 60.000 euros; l’execució de la segona fase de la substitució parcial de lluminàries en tecnologia Led, amb una inversió de 70.000 euros; i la modificació dels vestuaris i les consultes del Centre de Salut, per import de 30.000 euros.

L’açò de l’import del superàvit es destinarà a l’asfaltat del camí de servici que es troba en el marge dret de la CV-42, a la reforma d’una altra de les antigues cases “Dels Mestres” i a l’asfaltat de carrers del nucli urbà, projectes pressupostats en 21.500 euros, 15.000 euros i 34.625 euros, respectivament.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada