Èxit de participació en el Torneig Levante Cup Pro-Salut Mental organitzat a Sueca per Sportsa

Èxit de participació en el Torneig Levante Cup Pro-Salut Mental organitzat a Sueca per Sportsa

El Pavelló Municipal de Sueca ha acollit la tercera edició del Torneig Levante Cup de Futbol Sala Pro-Salut Mental sota el lema ‘Regateja a l’estigma’, en el qual han participat més de 100 esportistes.

sportsa-sueca-2018-2L’objectiu principal d’aquesta competició esportiva inclusiva és el d’aconseguir una major integració i normalització de les persones amb malaltia mental a través de la pràctica esportiva.El Torneig està organitzat per l’Associació Sportsa, i compta amb la col·laboració de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), AEDIR, l’Ajuntament de Sueca i la Fundació SASM.

Enguany els equips convidats han sigut la Selecció de la província d’Alacant, representats per la Residència Vivesalud II; la Selecció Valenciana, representada per l’Hospital Pare Jofré de València; l’Associació Menstopia de València; i un equip format per un combinat de jugadors locals de la Fundació SASM i AFEM RB.

Per al president de Sportsa, David Marquès, aquest tipus d’activitats “ajuden a projectar una imatge positiva i saludable de la persones amb malaltia mental, a més de servir d’estímul per a la pràctica esportiva”.

En l’estrictament esportiu, la victòria final del campionat va recaure en la Selecció d’Alacant Pro-Salut Mental que, després de dos anys participant, es va fer amb la victòria final imposant-se de manera clara al combinat de jugadors locals de la Fundació SASM i AFEM RB.

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha col·laborat activament en l’organització del Torneig mitjançant la cessió de l’equip arbitral i els equipaments de la Selecció Valenciana Pro Salut Mental. Per a Sportsa “aquesta competició té com a objectiu aportar un major coneixement del nostre projecte a la Comunitat Valenciana i, així, aportar una major visibilitat al col·lectiu amb el qual treballem per a aconseguir de manera progressiva la seua inclusió social”.

A més, han afegit, “avui s’han posat els fonaments per a la creació, en 2019, d’una lliga autonòmica en la qual participaran esportistes amb problemes de salut mental de la províncies d’Alacant, València i Castelló”.

L’associació esportiva, cultural, de recuperació i integració social, Sportsa, té per objecte el foment, desenvolupament i pràctica de tota activitat esportiva, recreativa, cultural i assistencial, orientada a l’organització de l’oci i temps lliure de persones amb trastorn mental greu com a instrument per a la recuperació, la integració i la lluita contra l’estigma.

Sportsa


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada