Cullera aprova les tarifes de la piscina com a pas previ a l’obertura

Cullera aprova les tarifes de la piscina com a pas previ a l’obertura
  • Només el Govern (PSPV-PSOE – Compromís) i Gent per Cullera voten a favor d’este tràmit necessari per a la posada en funcionament de la infraestructura / L’alcalde acusa PP i C’s de “boicotejar” la instal·lació

L’Ajuntament de Cullera ha donat un nou pas per a obrir la piscina coberta amb l’aprovació de les tarifes d’este nou servei de gestió pública. El govern (PSPV-PSOE / Compromís) va tirar avant la proposta amb l’únic suport de Gent per Cullera, el vot negatiu del Partit Popular i l’abstenció de Ciudadanos durant el ple ordinari de maig celebrat este dimarts.

El pas era fonamental per a obrir les instal·lacions i evitar el bloqueig d’estes, segons va explicar l’alcalde, Jordi Mayor, qui va lamentar que “la dreta s’haja retratat i haja intentat boicotejar la nova infraestructura, que precisament ells van deixar paralitzada amb un embolic burocràtic que este govern i el Consell de Ximo Puig hem hagut d’arreglar. No volen que s’òbriga la piscina perquè no suporten que el govern del PSPV i Compromís haja arreglat l’empastre que van deixar”.

Preu simbòlic
Les instal·lacions s’obriran en proves fins que s’acabe la segona fase de l’obra i tindran un cost per a l’usuari de 20 euros al mes. Es tracta d’un preu simbòlic i provisional que s’incrementarà en el futur a mesura que es vagen afegint nous serveis (gimnàs, cursos, etcètera). Per als xiquets (4-17 anys) i persones amb diversitat funcional (33%) el preu serà de 12 euros. Els pensionistes i jubilats pagaran 15 euros i existirà un abonament familiar de 40 euros. Tots els usuaris hauran de pagar una matrícula única de 20 euros.

La previsió que fa el consistori és la de 1.200 usuaris inicials, una xifra “prudent”, en paraules de Mayor, ja que el preu econòmic i el fet que les instal·lacions siguen les millors de la comarca en la seua categoria les convertixen en un atractiu per als amants de la natació i aquelles persones que necessiten la pràctica d’este esport per prescripció mèdica.

“Molta de la gent que ara se’n va a Sueca, Algemesí o Xeraco tindrà unes instal·lacions en el seu poble, noves i a bon preu”, va defensar, per la qual cosa el consistori espera que la demanda siga alta.

No obstant això, la màxima autoritat local va deixar clar que la intenció “no és obtindre  benefici econòmic perquè no veiem la piscina com un negoci, sinó com un servei més que es presta a la ciutadania com la Casa de la Cultura o el Poliesportiu Municipal”.

Embolic burocràtic
El primer edil va destacar el treball realitzat pel nou govern per a acabar les obres de la primera fase i aconseguir el finançament de dos milions d’euros a través del Consell per a executar la segona.

“Molta de la gent que ara se’n va a Sueca, Algemesí o Xeraco tindrà unes instal·lacions en el seu poble, noves i a bon preu”, va defensar Jordi Mayor

A més, s’ha aconseguit que la Generalitat assumisca el cost de 450.000 euros que va representar el pagament de la vigilància de les obres de la piscina per la paralització en 2014 dels treballs en quedar-se sense finançament.

El desbloqueig de les obres es va produir el novembre passat després de mesos de negociacions i intens treball per part de l’Ajuntament i la Generalitat per a trobar una solució a la complexa situació burocràtica en la qual havia quedat esta infraestructura durant els últims anys de gestió del PP, quan la falta de recursos econòmics va frenar en sec la continuïtat dels treballs.

En estos moments, la instal·lació es troba en procés de finalització de la primera fase després d’haver-se realitzat un modificat de l’obra. La inversió del modificat ascendix a 464.000 euros dels quals el consistori es farà càrrec de 211.000. Per la seua banda, la Generalitat correrà amb les despeses íntegres de la finalització de la primera fase.

D’altra banda, el govern autonòmic ha dotat dos milions d’euros en els seus pressupostos per a la segona fase, el projecte de la qual ja s’ha redactat. Serà el consistori l’encarregat de licitar i executar les obres.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada