El pirata Dragut “tornarà” per a saquejar Cullera en una recreació històrica

El pirata Dragut “tornarà” per a saquejar Cullera en una recreació històrica
  • Després de l’èxit de l’any passat, el municipi reviu la llegenda del turc que va sembrar el caos en la Vila fa més de cinc segles

Dragut torna a Cullera per segon any consecutiu per a saquejar-la. Es tracta d’una recreació històrica teatralitzada que explica la llegenda d’este pirata turc que va assaltar la Vila fa més de cinc segles sembrant el pànic entre els cullerencs.

dragut-cullera-2017_2

Moment de la recreació duta a terme l’any passat

Després del gran èxit de l’edició anterior, l’Ajuntament de Cullera torna a apostar per este espectacle en viu que recorda un dels episodis més terrorífics i mítics de la història local.

Tindrà lloc el dissabte 2 de juny, a partir de les 19 hores, i començarà amb el desembarcament del temible Dragut  i els seus pirates en les aigües del Xúquer, en el carrer del Riu, just enfront de la Casa de l’Ensenyança.

Li seguiran recreacions de batalles i segrestos fins a la plaça d’Espanya en una sort de coreografies en les quals les llances, les espases i les gumies ressonaran pels carrers fins a arribar al Mercat Municipal, on es realitzarà un intercanvi d’esclaus.

L’esdeveniment, d’unes dos hores de durada, s’emmarca dins del programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d’accions impulsades pel consistori que busquen  dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

L’activitat està organitzada per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus, encapçalada per Amparo Jover, i pretén convertir-se en una tradició local i un atractiu turístic que aconseguisca atraure visitants de tot arreu per a gaudir de l’espectacle.

L’objectiu, recorda Jover, és recrear amb fidelitat tot l’ocorregut el 25 de maig de 1550 quan Dragut va entrar a la Vila assetjant i segrestant dones i xiquets, emportant-se un gran botí a canvi del seu alliberament.

Cullera és l’unica localitat d’Espanya amb un museu dedicat a la pirateria

A la teatralització cal sumar com a novetat enguany un mercat pirata que estarà en el carrer del Riu des de divendres que ve i fins al diumenge.

L’ajuntament espera que es repetisca el gran èxit de públic de l’any passat, quan milers de persones van omplir el centre de Cullera, i que l’esdeveniment servisca d’al·licient per als serveis hostalers de la localitat.

La cova
En l’actualitat Cullera és l’únic municipi de tota la península amb un museu dedicat a la pirateria. Està situat en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus hòmens abans d’atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI. Allí es poden trobar artefactes utilitzats per pirates de l’època i una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.