CSIF alerta de l’escassetat d’unitats SAMU en el litoral valencià i urgeix a Sanitat a reforçar el servei en l’estiu

CSIF alerta de l’escassetat d’unitats SAMU en el litoral valencià i urgeix a Sanitat a reforçar el servei en l’estiu
  • El sindicat explica que un vehicle atén tota la costa de la Ribera; un altre, la de Gandia; i un a mitja jornada, la d’Oliva

El sindicat CSIF alerta de l’escassetat d’unitats del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) en els municipis del litoral sud de la província de València. Aquesta situació s’agreuja en els mesos d’estiu, quan el nombre d’habitants es multiplica. La central sindical urgeix a Conselleria de Sanitat a reforçar el servei a partir del pròxim mes de juny per a garantir l’atenció adequada als usuaris.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base a Sueca, que cobreix des del Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. Abasta també Cullera, un municipi que passa de 25.000 habitants durant tot l’any a al voltant de 200.000 a l’estiu. Aquesta situació també dispara els serveis de SAMU. No obstant açò, de moment no ha rebut reforços.

CSIF assenyala que una situació similar ocorre a Gandia, el terme municipal de la qual també ronda els 200.000 residents en els mesos estivals. No obstant açò, la dotació de SAMU no augmenta i es limita a la unitat de la qual disposa durant tot l’any, que igualment atén els serveis en municipis propers com Xeraco o Xeresa.

La central sindical apunta que la precarietat afecta igualment al municipi costaner d’Oliva, amb un vehicle SAMU disponible solament 12 hores. La central sindical considera que, com a mínim, deuria ampliar-se aqueix servei a l’estiu les 24 hores.

CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a dotar de més unitats les actuals bases del SAMU que atenen la costa sud de la província de València. També planteja la instal·lació de noves unitats en poblacions concorregudes, com la de Tavernes de la Valldigna, per a disminuir el temps d’assistència i millor l’atenció als usuaris.

CSIF

Fotografia de Rompemoslabaraja

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada